Seçimden çekinen, korkan, kaybedeceğini gün gibi görenler çeşitli çırpınışlar içerisine giriyor. Koltuklar gidiyor.

“Millet ittifakının adayı niçin açıklanmaz.”, “Altı siyasi parti bir araya gelmişler de halâ projeleri yok.” gibi benzer açıklamaları her gün duyuyoruz, yalaka tartışma programlarında.

Sayın Genel Başkanlar açıklıyor. “Seçim takvimi açıklandığında Millet İttifakı adayını açıklayacak ve adayımız Cumhurbaşkanı seçilecektir.” cevapları veriliyor.

İktidarı elinde bulunduranların, yerel seçimler sırasında Mansur YAVAŞ ve Ekrem İMAMOĞLU aleyhinde ne iftiralar, kumpaslar kurduklarını bu aziz milletimiz ibret ve hayretle izlemiş, gereken cevapları vermişti.

Aday açıklansın ki her türlü yıpratma, iftira, yalan, kumpaslar yapılabilsin diye… Gerçek ve doğrulara atılan çamurlar asla tutmaz. İstanbul seçimleri yeterli dersi vermemiş olmalı.

Altı siyasi parti, ülkemizin geleceği için, demokrasi, hukuk, insan hakları, parlamenter sisteme geçiş, Başbakanlık Sistemi, bakanların Meclise hesap vermesi, denetim mekanizmasının çalıştırılması, şeffaflık, liyakate önem, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin önlenmesi, sosyal adaletin tesisi, milli gelirden herkesin eşit pay sahibi olması, yargının tam bağımsız ve tarafsızlığının sağlanması, siyasi otoritenin yargıya müdahalesinin önlenmesi, YÖK’ün kaldırılması, israfın önlenmesi, ekonominin sıkıntılarının giderilmesi, medyanın baskıdan kurtarılması gibi konular da dahil olmak üzere, milletimizin huzur ve güveni, özgürlüğü, ekonomik gelişmişliği sağlayacak konulara büyük önemler verilmektedir.

Yirmi yılda bozulmuş, devlet kurumlarının esas işlevlerine döndürülmesi de büyük önem taşıyor. Egemenlik millete teslim ediliyor.

Merkez Bankası, TÜİK gibi kurumların siyasi oyuncak gibi kullanılmasının da önüne geçilmesi planlanmakta.

Sonuçta herkes yaptığı işin hesabını vermekle mükellef olacak. Ben yaptım bitti, tarihe karışacak.

Kararlar tek kişinin değil, TBMM’nin kararları olacak.

Bunları görmek istemeyen, demokrasiyi kendi tekeli gibi görenlerin millet ittifakının yapacaklarını öğrenmeye tahammülleri ve sabırları da kalmamış daha şimdiden. Demokrasiyi sindireceksiniz beyler.

Sevgi ve saygılarımla…