- Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yetkili mercilerimiz tarafından çeşitli düzenlemeler, yasaklamalar getirilmektedir.

- Salgının seyrine göre 1 Hazirandan itibaren geçerli serbestlikde getirilmiştir.

- Getirilen bu erken serbestliklere Coronavirüs Bilim Kurulunda görev almış konularda uzman tıp adamlarınca uygun görüş veremediği kendi açıklamaları iletaya çıkmıştır.

- Sonuçta tedbirlere Bilim Kurulu karar vermeyip iradenin kararı olduğuda sözcü tarafından açıklanmıştır.

- Son dönemlerde günde 40-50 vatandaşımızı kaybediyoruz.Vaka sayıları, ağır hasta sayılarımız artıyor.İyileşen hasta sayımız azalıyor.

- Bazı tedbirler sık sık açıklanıyor. Bu tedbirlere karar verenler bile uymuyor. Mücadele zaafa uğratılıyor.

- En çok konuşulan konu 65 yaş üzeri vatandaşlarımızdır. İçişleri Bakanlığımızın son düzenlemesine göre; yaşlılarımız saat 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekleri belirtilmiş ve uygulana gelmiştir.

- İlhıfzısıhha kurulumuz 07.09.2020 tarihinden itibaren geçerli 65 yaş üzeri olanların sabah 10:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri yönünde Kamuoyu açıklaması da yapmıştır. Açıklamaya göre, Kamu çalışanları düzenlemenin dışında tutulmuştur.

- Konu yaşlılar arasında farklı yorumlara da neden olmuş, birçok yaşlımız saat 10:00 ile 18:00 arasında evde kalacağız anlamışlardır. Zaten önceden getirilen kısıtlama devam etmekteydi.

- Tedbirler yetersiz kalıyor. Her gün 40-50 canımızı kaybediyoruz, önlemler için daha çok canımızı kaybetmek gerekiyor.

- Pansuman tedbirleri ile sonuç alınamıyor.

Sevgi ve Saygılarımla...