Dünyayı bütün hızıyla sarsmaya devam eden virüs, ülkemizde de can kaybetmemize neden oluyor.

İnşallah alınan ve geciktirilmeden alınması gereken önlemlerle yayılma hızı kesilecek.

Uymamız gereken kurallara kesinlikle uyulmalı, temas, mesafe ve izole şartları canlar için çok önemli.

Bu sıkıcı gelen günler geçecek, özlemeye başladığımız yaşam koşullarına inşallah kavuşacağız.

Bu salgın felaketiyle karşılaştık. Ülkemizin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği döneme rastlamış olması da en büyük şanssızlık denebilir.

Salgınla mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Bütün dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı da sık sık dile getiriliyor. Yetkililerimiz de aynı söylemlere katılıyor.

Gelinen noktada yaşanan ve yaşatılanlardan herkes ders çıkarmalı.

Devleti devlet yapan değerler, kurumlar, sistemler var.

Her şeyden önce devlet, devlet gibi olmayı korumak, güçlendirmek durumundadır.

Öncelikler ülkenin geleceği dikkate alınarak, kamu yararı gözetilerek belirlenmeli, şekillenmelidir.

Gelişmiş ülkelere bakarak alt yapıyı kurmadan, milli geliri adil paylaşmadan, milli gelir seviyesini yükseltmeden, işsizliği, enflasyonu çözmeden, üretimi her alanda üst seviyeye çıkarmadan yapılan özelleştirmelerin ülkemize getirdiği yükleri de görmek gerekiyor. Kambur kambur üstünedir.

Devlet okulları, devlet hastanelerine çok büyük önemler verilmeli, eğitimi ve sağlığı özele teslim etmenin sakıncaları artık görülmelidir.

Radyolojide çalışmakta olan teknik eleman mesaj atıyor. Taşeron olarak çalışıyorum diyor. Böyle olur mu ? Canlar taşeron firmasına mı teslim edilmeli, yoksa devletin sağlık personeline mi ? Eğitim de genelde özele teslim. Öğretmene maaş yok. Sürün sürünebildiğin kadar.

Aile merkezi hekimlerinin de taşeron gibi değerlendirildiği biliniyor. Hekimlerimiz birçok ilave uygulamadan yararlandırılmıyor. Sanki bir inşaat firması gibi değerlendiriliyor. Aile hekimlerimiz doğrudan devletin hekimi, çalışanı konumuna getirilmelidir. Sağlıkta ucuza kapatmak anlayışı canlara, insana değer verilmeyişidir.

Devlet devlet gibi kurumsallaşmalı, insanına güveni de böylece daha güçlü vermiş olmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla