Polis toplumun koruyucu kalkanı, can kurtaran simidi, huzur bültenidir.

Polis toplumun içinden gelir. Bizim çocuklarımızdırlar. Gün geçtikçe de eğitim düzeyi yükseltilmiş, sosyal yönü geliştirilmiş, şefkat yüküyle donatılmıştırlar.

Ülkemizde atlattığımız sıkıntılı günlerden en çok zarar görenlerden biri de polisimiz olmuştur.

Şu anlaşılmıştır ki, alçak fetö örgütünün, yargı,du, eğitimle birlikte en çok el attığı yerlerden biri de polisimizdir.

Acı ama gerçektir. O oyunun içine polisimiz de düşmüştür. Ta 10-15 sene öncesinden "ağabey cemaatten olmayana terfi yok" sözlerini polisimizden duyardık.

O sıkışıklık içinde akıntıya kapılıp "ikbal" peşinde olanlar olduğu gibi, sıkıntısını içine çekip cumhuriyetçiliğinden ödün vermeyenler de çoğunlukta idi. Bugün onlar ayakta hem de gururla. Gölbaşı'nda alçakça saldırıya uğrayıp şehit olan onlarca harekat polisimiz cumhuriyetin tutkulu yürekleri idi.

Sıkıntı bitti mi ? Hayır. Hemdumuz hem eğitimimiz hem yargımız bu marazdan tam olarak arınmış değildir şu anda.

Ayaklarla oynanıyor. Başlar yine kabuğundalar. "Ha hasan ali, ha ali hasan oyunu" oynamayalım. Bir cemaatin başımıza neler getirdiğini çok acı sonlarıyla gördük. Öyleyse şu veya bu cemaat kuyrukçuluğunu ezeli ve ebedi bırakmalıyız.

Odaklandığımız tek cemaat TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ olmalıdır. Onun kurallarıyla yolumuzu sürdürmeliyiz, yönümüzü belirlemeliyiz.

Allah yargımızı,dumuzu, eğitimimizi ve tüm kamu kuruluşlarımızı bir daha 15 Temmuz öncesi bir yapının içine düşürmesin.

Tek devlet: Türkiye Cumhuriyeti Devleti

Tek millet: Türk Milleti

Tek bayrak: Türk Bayrağı

Tek vatan: Türk Vatanı

Özlemimiz ve söylemimiz bu olmalıdır. Türk Polisi görevi uğruna, ülkesi için en çok şehit veren kurumlarımızdan biridir. Tüm şehitlerine rahmet, kalan gazilerine şifa diliyorum. Tüm ülke severlerin ve polisimizin parolası vatan, işareti Türk Milleti, hedefi Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk İlkeleri olmalıdır.

Polisimizin kuruluşunun 174'üncü yılını kutluyor, nice başarılı huzurlu yıllar diliyorum.