Ramazan-ı Şerifin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

On bir ayın sultanı olan Ramazan’da yapılacak ibadetlerin, duaların kabulünü de niyaz ediyorum.

Ramazanlar son birkaç yılda her türlü sıkıntılara rağmen yine huşu ile coşku ile yaşanmaya çalışıldı. Pandemi bitti bitiyor derken astronomik piyasa fiyatlarındaki katmerli zamlar milletimize büyük sıkıntılar yaşatır oldu.

Önümde 11 Kasım 2021 tarihli Hürsöz gazetemiz var. Arkadaşımız BEKİR BİNBAŞ imzalı bir haber “ŞEKERİN DE TADI KAÇTI” başlıklı. Şeker fabrikalarının o tarih itibariyle toptan şeker satış fiyatı 3,93 iken 5,80 TL’ye çıkarıldığı bilgisi yer alıyor. Günümüze geldiğimizde soruyorum bugün toz şekerin kilosu nedir diye. Cevap; 1 kg toz şeker 15 TL. İki ay önce bu sütunlarda 3 kg. toz şeker olmuş 30 TL diye yazmıştım.

Alt yapılar oluşturulmadan, günü kurtarmak ve sıcak paraya kavuşmak için Cumhuriyet döneminin fabrikaları değerlerinin de çok altında özelleştirme adı altında satılmıştı.

Bugün yaşadığımız birçok sıkıntının nedeni özelleştirmelerdir. Bu fiyat artışlarının önlenme imkanı da zaten kalmamıştır.

Ürünlerin fiyatları iki üç kat artarken KDV’yi 10 puan indirmek denizde damla bile değil tüketici için.

Sabah haberlerinde açıklanıyordu. 1 köprünün maliyeti 1,2 milyar dolar, ödenecek bedelimiz 15 milyar dolar. Bir başka köprümüzün maliyeti 3 milyar dolar, ödeyeceğimiz ise 9 milyar dolar. Şehir hastaneleri maliyet 12 milyar dolar, ödenecek miktar ise 97 milyar dolar.

Aziz milletin sırtına bu külfetleri yükleyenler bir gün elbet hesabını da vereceklerini unutmasınlar.

Bu sıkıntıları, haksızlıkları yaşayan milletin ta kendisidir.

Birileri Lale Devri yaşayadursun ayakları yere basmasın, masallar, hikayeler anlatsınlar. Karanlık gecelerin nurlu sabahları da vardır.

Sevgi ve saygılarımla.