Son günlerde milletimizi üzen gelişmeler yaşanıyor.

Ege’de Yunan S-300’lerinin uçaklarımızı kilitlediği en yetkili ağızlardan rahatça ifade edilebilmekte.

Ülkemiz F-35’lerin yapımının ortağı iken, yanlış dış politikalar sonucu F-35 kapsamından çıkarıldık. Parasını ödediğimiz uçağı da alamadık. Paramızı da geri alamadık.

Sonuçta bize verilmeyen F-35’lerin Yunanistan’a verildiği orta çıktı. Dostum Trump ve Bieden’in kazıklarıdır.

Çok üzücü olan tarafı ise Rus yapımı S-300’lerin Yunanlar tarafından uçaklarımıza yönelik onlarca defa kullanılmış olmasıdır.

Bir zamanlar, S-400’leri satın alırken kahraman kesilen yağcı dalkavukları hatırlıyoruz. S-400’ler Rusya’dan hangi amaçlarımız için alınmış, bedeli de ödenmişti? Evet 1 adet S-400 aldık. Şimdi nerede hangi hangarda süs eşyası olarak saklanıyor? S-400’ü kurmak için kimden niçin izin bekleniyor?

İşimize yaramayacaktı, aziz milletimizin alın teriyle kazandığı vergilerle neden alınmıştı? Şimdi de Yunan’ın S-00’lerinin uçaklarımızı kilitlediğini anlatmaya çalışıyoruz. Yunan S-300’lerine karşı S-400’lerle karşılık veremeyenlerin millilikten, yerlilikten, hele hele bekadan bahsetmeye hakları yok. Ancak iç siyasete esip gürlüyorlar ya!

Yunanistan Ege’de, Lozan anlaşmasına göre hiçbir şekilde silahlanmayacak. Onlarca adayı 20 senedir silahlandırırken hiç itiraz etmeyenlerin bugün seçim çıkarı amaçlı günü geçmiş ifadelerinin hiçbir anlamı kalmamıştır. Yunana zamanında gereken müdahale yapılmamıştır. Başka bir önemli konu da önce HDP’ye kabinelerinde bakanlık verenlerin, Haburu, çadır mahkemelerini kuranların, seçim çıkarı için bebek katilinden mektup getirtip okutanların, kardeşini TRT’ye siyasi amaçlı çıkaranların, çukur, hendeği seyredenlerin altılı masaya söze hiç mi hiç hakları olamaz. Kişi önce kendine bakacak.

Sevgi ve saygılarımla…