-Koronavirüs salgının Mayıs ayında ki verilere yetkililerce defalarca açıklandı.

-Günlük vefat sayıları son hafta maalesef 60 üzerine çıktı. Ağır hasta ve yine günlük vaka sayılarında iki binli rakamlara doğru gidiliyor.

- Salgının başladığı Mart ayından itibaren doktorlarımız, hemşirelerimiz büyük özveride bulundular.

- Öldüler, evlerinden 3-4 ay eşlerinden, çocuklarından ayrı kaldılar. Hastalarımızın sağlığına kavuşması için canlarını çekinmedentaya koydular. O dönem itibariyle bir başarı yakalanabilmişse bu başarı sağlık çalışanlarımıza aittir. Eczacılarımız da çok fedakar çalıştılar.

- Haziran başlarında getirilen serbestlikler AVM'lerin, kafelerin, kahvehanelerin vs. açılması, şehirler arası serbest dolaşım, düğünler, nişanlar, mevlitler, toplu yemekler, bayramın serbest oluşu, ziyaretler, İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde yaşayanların şehirlerine dönüşleri başlıca salgın artışına sebep olmuştur. Para için kontrolsüz turist zarar vermiştir.

-Salgın her geçen gün artmış can kayıpları günlük 60 olmuşken tıp fakültesi dekanlarının, bilim kurulu üyelerinin ve konuyla ilgili uzmanların, Tabipler birliğinin uyarıcı, yol gösterici önerileri, doğru verilerin paylaşılma gerçeğini birileri kabüllenmiyor.

-Gerçeklerin uzun süre gizlenmesi, saklanması zaten mümkün değil.

-Yaşayan herkes gerçekleri çok iyi biliyve izliyor.

-TUİK'in enflasyon rakamlarını 12 civarında göstermeye devam etmesi inandırıcılığa da zarar veriyor.

- Sağlık çalışanlarına verilmesi defalarca dile getirilen ek ödemelerin durumu hala belirsiz. Verilen sözler tutulmuyor.

-Aile hekimlerinden hasta-raporlu olanların aylıklarının kesilir olması üzüntü verici bir uygulamadır. Ayıplı uygulamadır.

- Virüsten hayatını kaybedenlerin şehit sayılmaları ise gündemden tamamen düşürülmüştür.

-Sağlık çalışanlarımız canlarınıtaya koymuş, fedakarca mücadele içerisinde. Toplumun her türlü serbestliğine rağmen.

-Herkesin bu gerçeği görüp, sağlık çalışanlarımızın, morallerini yüksek tutmak gayretinde olmak zorunda.

-Yalandan göstermelik alkış tutan eller nerede kaldı?

-İnsanlarımızın sağlığı her şeyin siyasetin, koltuk hevesinin önünde kabül edilmelidir. Ahkam kesmek çok kolay bir yoldur.

- Kimsede bu konuları kendince siyaset malzemesi yapmaya kalkmasın çünkü milletimizde artık karşılığı yoktur.

Sevgi ve Saygılarımla...