Atamızın aramızdan ayrılışının 83'üncü yıldönümü... 83 yıl önceki gibi saygıyla, rahmetle ve üzüntü içerisinde anılıyor.

Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyoruz. Dualarda daim zikrediyoruz.

Her tarafı işgal devletlerince ele geçirilmiş, bayrakları çekilmiş bir durumdan, milletimizle omuz omuza savaşlar yaparak, yanmış, yıkılmış vatan topraklarından düşmanları temizleyerek önce milli irade parolasıyla TBMM'yi kuran, T.C. devletimizi kurarak bugüne bizlere kadar ulaştıran, dünya döndükçe ebediyen yaşayacak vatan topraklarımızda özgürce, İstiklalimizle yaşamamamızı Allah'ın yardımı ve milletin büyük özverileriyle gerçekleştiren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mekanı cennet olsun.

Bu sabah açıklamaları dinlerken gözlerimiz dolu dolu oldu. O dönemin ABD Cumhurbaşkanı, İngiltere Başbakanı hatta denize dökülen Yunanistan'ın başbakanının Atatürk'le ilgili güzel sözlerini dinledik. Atatürk savaşıp yendiği ülkelerin yöneticilerinin de büyük övgülerine mazhar olmuştu. Birçok ülkeye örnek istiklal ve cumhuriyeti yaşamalarına da nedendi.

Atatürk'ün 'Benim fani vücudum elbet bir gün toprak olacak. Türkiye Cumhuriyet'i ilelebet payidar kalacaktır.' veciz sözleri hatırlardan çıkarılmamalıdır.

Kendi siyasi çıkarları için koltukları korumak amaçlı rakiplerine kumpas tuzaklar, iftiralar kuranlar, kurduranları gördükçe, Ata'mızın devletimize, cumhuriyetimize güvenine ne kadar inanmış olduğu gerçeğini görüyoruz.

Her fırsatta Atatürk'e saldıranları, hakaret edenleri, bunlara adeta seyirci kalanları gördükçe üzüntü duyuyoruz. Amaçları nedir bilinmez?

Atatürk'ün resimlerini madalyalardan kaldıranları, ismini kaldırmak için bin bir bahane uyduranları, T.C.'yi tabelalardan kaldıranları gördükçe üzüntü duyuyoruz.

Çocuklarımızın her sabah okullarında coşku içerisinde okuduğu, bizlerin de 65-70 sene önce zevkle okuduğumuz andımızı kaldıranları üzüntü ile izliyoruz.

Bütün varlığını siyasi çıkarlarına göre tanzim etmeye çalışanları gördükçe üzülüyoruz.

Yüce dinimiz İslamiyet'i çıkarlarına alet etmeye çalışanları, siyasi durumu, günah ve sevaba bağlamaya çalışan zavallı beyinsizleri Allah'a haşa şirk koşmayı göze alanları gördükçe üzüntü duyuyoruz.

Bunları yüce milletimiz çok iyi bilir. Kötü niyetli para karşılığı muskacılık yapan cambazlarla aynı tutuyve üzülüyoruz.

Her şeyin mutlaka bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonunun geleceği gerçeğini anlamak gerekiyor. Aradan 83 yıl geçmiş. Aynı derecede sevgi ve rahmetle anıyoruz. Ata'mızı, milletimizin bu sevgisine, vefa duygusuna kimsenin engel olmaya gücü yetmeyecektir.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun Ata'm...

Sevgi ve saygılarımla...