Aşkın gücü öyledir ki, varlığının bilinmesi için kendini teslim eder. Yazar Leo Buscaglia`nın şu sözünü hatırlıyorum: Aşk ve benlik birdir ve birinin keşfi, her ikisinin de gerçekleştirilmesidir.

Bahsettiği idrak, varlığınızın özünde saf sınırsız sevgi olduğunuzdur. Aksini savunduğunuz her düşünce bu gerçeği çarpıtır. Her türlü ayrılık düşüncesini iyileştirmek için acınızın kaynağına gidersiniz veada Otantik Benliği keşfedersiniz.

Direnmeyi bıraktığınızda, keşfedilen şey saf sevgidir. Hayatınızı iyileştirmek için o kaynağa yeniden bağlanın. İyileşme, bütünlüğe dönüş anlamına gelir.

Zihin, çarpıtılmış inançlar aracılığıyla, zihnin ve vücudun doğal homeostazını bozan bir görüntüyü pekiştirir.

Hissedilen anlam teriminitaya atan Amerikalı filozof ve psikoterapist Eugene T. Gendlin`di. Gerçekle aynı hizaya geldiğimizde gelişen içsel bir bedensel farkındalıktan ya da bedensel anlam duygusundan bahsediyordu.

Korkuyu devam ettirirseniz, bedeniniz bu korku durumunun fizyolojisini benimseyerek yanıt verir. Bununla birlikte, bu çok güçlü enerjiyle ilişki kurduğunuz zaman sevgi iyileşir ve bedeni yeniden dengeye getirir.

Ünlü bir psikiyatrist ve bilinç araştırmacısı olan MD, Ph.D. David R. Hawkins`in dediği gibi: Hastalığımızı bırakmaya istekliysek, o zaman bu tutumu bırakmaya istekli olmalıyız. hastalık getirdi, çünkü hastalık, kişinin tutumunun ve olaylara alışılmış bakış açısının bir ifadesidir."

Otantik doğanızdan koptuğunuzda, rahatlık durumunuzdan ayrılırsınız ve beden rahatsız olur.

Rahatsızlık, kişinin düşüncelerindeki uyumsuzluğu ifade eder. Sevgi, içsel uyumu yeniler ve onarır çünkü vücudunuzdaki her hücre bu doğal iyileşme durumuna uyum sağlar.

Anahtarın hala aynı kapı kilidine uyduğunu bulmayı, uzaktayken eve dönmeye benzetiyorum. Şifa, zihinsel ve duygusal frekansınızı sevgiyle örtüşecek şekilde hizaladığınız andataya çıkar.

Sevgi iyileştirici bir ajandır çünkü enerjisel frekansı diğer duygulardan daha güçlüdür ve evrensel düzenin temelidir.

İyileşmek, yenilemek demektir ve yenileyerek Otantik Benliğinizle olan bağlantınızı güçlendirirsiniz. Aşk, mevcut koşullarınızı muhalefet olmadan kabul etmek demektir.