Saygıdeğer okuyucularıma zaman zaman açıklamalarım da oluyor. Gazetemizde 28 senedir yazıyorum kamu yararı olarak. Tek bir kuruş ne gazeteden ne de herhangi bir konuda yazılmış yazı nedeniyle alınmamıştır.

Sosyal medya hesabım yoktur. Şehrimizle, ülkemiz sorunlarıyla ilgili konularda düşüncelerimizi, eleştirilerimizi, beğenilerimizi paylaşıyoruz. Hiç kimse benim ve benim gibi kamu yararı için yazan değerli kardeşlerim, para karşılığı yazan, yazdırılanlardan olmadığımızı değerli hemşerilerimiz yakinen çok iyi bilir.

Son günlerde aldığımız bilgilere göre; Sigara Fabrikası'nın yeri için imar değişikliği konusu, hiç geçmişi, gelişmeleri, sonuçları yok gibi gündeme getirilmeye çalışılıyor. Bu konuda birilerinin de kullanıldığı anlaşılıyor.

Tokat Sigara Fabrikası'nın yeri için Eski Başkanımız Sayın Adnan Çiçek döneminde, belediye meclislerinde iki defa görüşülmüş, Tokat'ımızın hayrına görülmediği için fırsatçı rantçılara kıyak geçilmemiş, talepler reddedilmiştir.

2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclisi üyesi iken de konu gündem dışı görülmüş, meclisimiz imara açılmasına sıcak bakmamıştır.

Sayın Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu'na sahanın belediyeye kazandırılması, tüm sahanın belediye tarafından satın alınması yönünde önerim olmuştu. Belediye meclisi üyeliğinden istifa etmem sonucu konudan bilgim olmamıştır.

Sigara Fabrikası sahası Tokatlı hemşerilerimiz için hayati bir önem taşıyor. 'Rant mı-Tokat mı?' ikilemi arasında yıllardır bir mücadele devam ediyor. Konu ile ilgili onlarca yazım olmuştur. Yapımızda, yaratılışımızda, karakterimizde döneklik, yamukluk, dalkavukluk asla olmaz.

Dün neyi savunuyorsam bugün de aynı çizgide durabilenlerdenim.

Şu konu asla hatırdan çıkarılmasın; Sayın Adnan Çiçek dönemindeki meclis kararı ret kararı; arazinin tamamının yüzde ellisi belediyeye bedelsiz terk edileceği taahhüdüne rağmendir.

Gün gelir devletimiz bu araziye şehrimiz insanına, geleceğine hizmet edecek, eğitim sağlık, sanayi alanlarında hizmet kapıları açar.

Tokatlı Sigara Fabrikası'nın yerini gözü biliyor. Başka rant amaçlarında kapatılsın istemiyor.

Dün olduğu gibi bugün de Değerli Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu ve meclis üyesi arkadaşlarımızın, paralı köşe yazarlarının da dahil olduğu, kumpasa düşmeyeceklerine inancım tamdır. Dalkavuklar her dönemdetaya çıkarlar.

Dinleri, imanları paradır, yamukluktur.

Sevgi ve saygılarımla...