Valiler kararnamesiyle Valimiz sayın Dr. Ozan BALCI Van ili Valiliğine atandı. Şehrimize de İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı sayın Numan HATİPOĞLU atandı.

Görev yaptığı süre içerisinde şehrimize, insanımıza özellikle pandemi süreci de dahil hizmet vermiş olan Valimiz sayın Dr. Ozan Balcı’ya yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yeni Valimiz sayın Numan Hatipoğlu’na da hoş geldiniz dileklerimle başarılar diliyorum.

Önceki yazılarımın birinde şehrimizin fotoğrafını çekmiş, nüfusumuzun 850 binlerden 650 binlerle düştüğünü, TBMM’de temsil hakkımızın da 7’den 5’e düştüğünü belirtmiştim. Kaybedilenler nasıl geri gelecek?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sonuçta her şeye karar verici tek adam olduğunda, bürokrasinin, Bakanlar dahil, karar mekanizmalarında etkinliklerinin olmadığı yaşadığımız dönemde görülmüştür.

Öyle ki sayın Bakanlarımızın Cumhurbaşkanı bilgisi ışında beyanatları, açıklama yapmaları imkanları da yoktur.

En son örneğini sayın Sağlık Bakanının bir toplantı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularına cevaplar verirken, zamlarla, oranlarla hiçbir açıklaması da olmamış iken sayın Cumhurbaşkanının yaklaşarak gazetecilere “oran verdi mi?” şeklindeki yaklaşımı ile sayın Bakanın “efendim sizin izniniz dışında açıklama nasıl yapabilirim” cevabı uygulamanın özetidir.

Değerli Valilerimiz de böyle bir yönetim sistemi içerisinde siyasilere gereğinden fazla taviz vermeden, kendilerini de sıkıntıya düşürmeyecek orta bir yol bulmaları ustalık da gerektiriyor. Günümüzde çok zor bir makamdır Valilik. Hele yasakçılıkla yaranma hevesine kapılanları görüyoruz.

Sudan bahanelerle Eskişehir’deki konser yasağı, Gaziantep’te Deva Partisi mitinginin yasaklanması, demokrasiye inancın olmayışının net göstergesidir.

Milletin sesini kesmeye kimsenin de gücü yetmeyecektir. Millet kendine verilen egemenlik haklarını sonuna kadar kullanacaktır.

Sevgi ve saygılarımla.