Sonbahar, yazdan sonra gelen ve kışı haber veren dört Dünya mevsiminden biridir. Sonbahar olarak da adlandırılabilecek bu mevsim, doğa ve çevredeki büyük değişimleri konu alıyor.

Sonbahar, çok eğlenceli ve açık hava etkinlikleri anlamına gelir. İnsanların hayatına farklı renkler getiriyor - sarı, kırmızı, turuncu, kahverengi ve daha fazlası. Sıcaklık soğur, günler kısalır. Soğuk aylara hazırlık yapmaya başlayan hayvanlar, bitkiler çalışmayı bırakır, doğadaki her şey yavaş yavaş uykuya dalmaya başlar.

Havalar soğuyor, bazı bölgelerde kasırgalara bile hazırlıklı olmak gerekiyor ve Sonbahar mevsimi çoğunlukla yağışlarla geçiyor. Ancak, elbette sonbaharın ana işareti, yaprakların rengini değiştirmeye başlaması ve her şeyin otomatik olarak daha muhteşem ve güzel hale gelmesidir.

Tohumlarını yere veya rüzgara atan bitkiler ve ayrıca bazı hayvanlar onları yiyebilir veya kışa hazırlık için alabilirler.

Sonbahar hasat zamanıdır. Çiftçiler ve bahçıvanlar elma, balkabağı, armut, mısır ve diğer farklı mahsulleri toplar çünkü ilk don aniden gelebilir ve onları yetiştirmek için tüm çabalar boşuna olacaktır.

Günler kısalır ve geceler uzar. Ayrıca yılın bu döneminde ay daha parlaktır ve bazı yeni yıldızlar da görülebilir.

Sonbaharın her zaman yağmurlu günleri, bazı günlerde gökyüzünde gri ve yoğun bulutları ve rüzgarları getirdiğini herkes bilir.

Yılın bu zamanında farklı mantar türleri büyümeye başlar. Farklı renk ve şekillere sahip olabilirler ama dikkatli olun, bazılarına dokunmak bile tehlikelidir!

Sadece sonbaharda olan bir başka ilginç şey de sığırcık kuşlarının mırıldanmasıdır. Binlerce hatta daha fazla kuşla birlikte büyük gruplar halinde süzülürler. Görmeye değer!

Ayrıca, Sonbahar mevsimi kuşları daha sıcak iklimlere uçurur, böylece herkes uçup giden kuş "anahtarlarını" görebilir.

Sonbahar mevsimi hem doğa hem de insan yaşamı için önemlidir. Ailelerinizle bir araya gelmenin, geçmiş zamanları hatırlamanın ve etrafınızdaki her şeyin tadını çıkarmanın en iyi zamanı çünkü yılın bu zamanında doğa çok güzel!