Doğruların, gerçeklerin ve gizlenenlerin bir gün açıklığa kavuşması gibi sonuçları mutlakataya çıkıyor.

Ekonomide her ay yeni uygulamalar, planlar, projeler millete ballandırılarak müjde gibi anlatıldı. Tünelin ucundaki ışığı da biriler gördüklerini ifade etmişlerdi.

Dünyanın gelişmiş sayılı ülkeleri arasına girmek üzereydik.

Hatta kalkınmada ekonomide yukarı doğru pik yaptığımızda bir ay önce bizi yönetenlerce övünçle anlatılmıştı.

Bugüne geldiğimizde ülke ekonomisi yukarı doğru pik yapıyorken, merkez bankası başkanın gece yarısı görevden alınması, Damat; Hazine ve Maliye Bakanının görevden affını dileyerek ayrılması, peşinden de ülke olarak, millet olarak gerekirse "acı reçete" ile karşılaşacağımız ifade edilebilmiştir.

Bir ayda ne değişti de pik yapmaktan acı reçete yazar hale geldik?

Yabancı yatırımcılara güven verilsin diye hukuk düzenlemeleri detaya atıldı. Sayın Adalet Bakanı, Yargının bağımsız kılınacağından, bir yerlerden talimat almadan karar verilir duruma geleceğinden, bahisle Anayasaya uyulacak mesajları verdiler.

Anayasa Mahkemesinin oy birliği ile almış olduğu kesin hüküm taşıyan kararını tanımayan, anayasayı ihlal eden mahkemelerin hakimleri hakkında soruşturma bile başlatamayanların, hukuktan anlatacakları bir şey olmayacaktır. Soruşturma açmaya cesaretleri yok.

Sözler değil yapılan uygulamalar sonucun kendisidir.

Enflasyon, işizlik, şimdi de koronavirüs değerleri doğru olarak açıklanamaz duruma gelmişse ülkemizin 18 senedir içine düşürüldüğü durumu açıklamaya yeterlidir.

Tıp uzmanları koronavirüsün oldukça tehlikeli boyutlara geldiğini, acilen köklü önlemler, kararlar alınması gerektiğini açıklıyor.

Vefat sayımız, ağır hasta sayımız, vaka sayımızın da açıklananların üzerinde olduğu ifade edilmekte.

MASKE, MESAFE, HİJYEN sloganları halen geçerli ve önemli. Fakat tehlikenin önlenmesine çare de olmuyor.

Maske çok önemli. Takmayana ceza da var. Geçen gün hafta pazarı önünden geçerken şöyle bir baktım, hiçbir satıcının maskesi yok.

Gereken sıkı tedbirler acilen alınmalı. Tavsiye etmekle hiçbir sonuç alınmıyor.

Evet gerçekler böyle. Artık herkes neyin ne olduğunu işin uzmanları kadar anlamış durumda. Bu böyle bilinmeli...

Sevgi ve Saygılarımla...