Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimlerine yaklaşıyoruz. Gerek ittifaklar arasında ve gerekse siyasi partiler arasında değişiklikler yaşanmakta. Heyecan yükselmekte.

Şanlıurfa’nın eski Belediye Başkanı, bir defasında da iktidara rağmen bağımsız Belediye Başkanı seçilmiş, milletvekili olmuş, Tarım Bakanlığı’na uygun görülmüş, sevilen, sayılan sayın Eşref FAKIBABA, AKP’den, daha da önemlisi delikanlıca milletvekilliğinden de istifa ederek İYİ Parti’ye katılacağını çeşitli TV kanallarında açıklamıştır.

Kürşat Zorlu da geçen Çarşamba günü grup toplantısına katılmış, İYİ Parti rozeti sayın Genel Başkan Meral Akşener tarafından takılmıştır. Milliyetçi düşüncenin önde gelenlerindendir. Çeşitli medya organlarının tespitlerine göre MHP’nin eski Grup Başkan Vekili, eski Bakanlardan Oktay Vural’ın İyi Parti’ye katılacağı yönünde ifadeler yer almaktadır. Başka istifalar, beklentiler vardır.

Genel Başkan sayın Meral AKŞENER’in, Ekrem İmamoğlu ile birlikte Gümüşhane’de çok büyük coşku ile karşılanmaları, sonrasında İmamoğlu’nun Sivas’ın Divriği ilçesindeki açılış töreni ve sonrasında halkın yoğun teveccühü, milletimizin sandığı bir an önce beklediğinin ifadesidir.

Hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik, adaletsizlik, kayırmacılık, milletimizi son derece rahatsız etmekte, aile geçiminde zorluklara, imkansızlıklara mahkum etmektedir.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 10,5 olarak açıklamış olması, milleti aldatmaktan öte değildir. Vatandaşımız herhangi bir bankadan kredi kartı, bireysel kredi, taşıt veya konut kredisi için talepte bulunsa ortalama faizi en az yüzde 25’lerin çok üzerindedir.

Millete yaramayan göstermelik faiz indirimi ile Bankalara kıyak üstüne kıyak çekilmekte.

Piyasanın, esnafın, halkın faiz borcu da katmerlenmektedir. Buna bir ad koymak gerekir. Milletimiz bu faizcileri tanımıştır.

Sevgi ve saygılarımla…