Enflasyonun piyasada % 150'lere dayanmış olması çaresizlikleri de beraberinde getiriyor.

Mazot 30 TL'yi geçmiş durumda.

Birileri pişkince çıkıp anlattığını sanıyor. Evet mazot ülkemizde 30 TL'yi geçti. Avrupa ülkeleri de aynı sıkıntıları yaşarmış. Koskoca bir aldatmacadır.

Yaşarmış da oralardaki enflasyon ve mazot fiyatları sadece yüzde 50 artmış.

Mazotu geçen sene bu dönemlerde 7-8 TL'ye aldığımıza göre ülkemizde mazotun litresi Avrupa'yı örnek aldığımızda 11-12 TL olması gerekiyor. Aradaki fark neyin nesi oluyor? Biri de çıkıp bu millete gerçeği anlatma erdemi göstermiyor. Küçük siyasi hesaplar millete anlatılan gerçek dışı bilgilerin de hiçbir değeri harbiyesi kalmıyor. Millet anlatılanlara değil yaşadıklarına inanıyor.

Anlatılmayı da kabul etmiyor. Mazota yüzde 320 zam reva mıdır?

Bu güzel ülkeye taammüden yanlışlar yapılarak sıkıntıların her geçen gün artmasına da neden olunuyor.

Demokrasi ve siyaset bütün bu sıkıntılara çare olsun diye var. Demokrasi amaç değildir. Koltuklar için araç olarak kullanıldığında sıkışmışlık daha da içinden çıkılmaz hal alıyor. Asgari ücret 2850 TL'den 4250 TL'ye çıkarıldı ya, büyük zam sayıldı ya, piyasayı ne hale getirdik, en az yüzde 150 zamlı hale. Asgari ücret yerinde kalsaydı da piyasa bugünkü duruma düşürülmeseydi. Milyonlarca insanımız çeşitli krediler kullanır. Göstermelik faizi yüzde 14'te dondurup piyasadaki faizlerin en az yüzde 25, yüzde 30'larda kullanıldığı gerçeğini artık görün. Yüzde 14'ten faiz kullanan bir Allah'ın kulu yok.

Bazı beyni yıkanmış sivri zekalılar millete öğüde de kalkarlar. "Çayınızı şekersiz için. Karpuzu dilimle alın. Turfanda sağlığa zaten zararlı. Evlerinizde tavuk, koyun da besleyebilirsiniz." gibi yakışıksız, ciddiyetsizlikler de milletimizi daha da derinden yaralar. Beyler o koltuklar kimseye babasından tapulu kalmadı.

Sandık, sizleri nasıl koltuklara belirli süre oturttu ise aynı sandık beğenmediğine "YETER ARTIK GÜLE GÜLE" diyecektir.

Sevgi ve saygılarımla.