Görünüşleri, kocaman kocaman şemsiye idiler ama havaya doğru açılmışlardı. Sanki yerden yükselecek her hangi bir olumsuzluğa karşı havayı ve güneşi koruyorlardı.
Buna rağmen altlarındaki banklar, yaz mevsiminde evde barınamayan, parasızlıktan kahve ve benzeri yerlere gidemeyen yaşlıların uğrayıp zaman öldürmelerini sağlıyorlardı.
Sevimsiz görüntüleri yüzünden istenmeyen varlıktılar. İşe yaramayan TERS ŞEMSİYE lerin kaldırılması, hem yerel basında hem de halk arasında sıkça konu edilmesine rağmen yıllarca kulak tıkadı, belediye yönetimi.
Bir gün, umumun şikâyet ettiği ters şemsiyelerin aniden kaldırıldığını gördük sevinçle.
Şemsiyelerin yeri, belediye, postane, hükümet binalarının ortasında, kentin en seçkin yeriydi. Alanın altında yer altı dükkânları vardı. Resmî dairelerde işi olanlar da burada dinleniyordu. Bir bakıma buluşma yeriydi de.
Bu gün oradan geçerken aşağıda fotoğrafı görülen yapıları gördüm. Gazi Osman Paşa Lisesi, eski müze binası ve daha nice devlet binalarının onarımı aylarca sürerken bu yapıların bir iki gün gibi kısa zamanda yapılıp çatılarının kapatılmasına şaştım kaldım.
Şemsiyelerin kaldırılmasından sonra o civarda rastladığım bir kişiye, “Buraya ne yapılacakmış?” diye sorduğumda “Dükkân yapılacakmış galiba” demişti. Adamın duyumu ve de fotoğraflardaki yapılara göre kentimizin yeni dükkânlara kavuştuğunu söyleyebiliriz.
Böylece yer altı dükkânlarımıza bir de arkadaş olarak yer üstü dükkânları hediye etmiş olduk demektir.. Sahip olacaklara hayırlı olsun derken.
Seçimlere sekiz kala belediyemizin süratini takdir ediyorum. Bu hızla diyorum belediye seçimlerinden önce de asbestli su borularını değiştirdiğini, ve de kenti, kireçli içme suyundan kurtardığını görür müyüz acaba, diyorum...
06.05.2023