Avukat Yücel Bulut MHP Tokat Milletvekili. Sayın Bulut Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne giderek Tokat'ta Devlet Tiyatroları'nın bir şubesinin açılmasını istemiş.

Kutluyorum seni Yücel Bulut. Hem de can evinden kutluyorum.

Birbirimizi yediğimiz, siyaset ağzının gün geçtikçe çirkinleştiği son yıllarda bir eğitim kurumunun önemini özümsemiş ve onun Tokat'a gelmesine çaba göstermişsiniz.

Tiyatro bir eğitim yuvasıdır. Hem de yaparak, yaşatarak eğiten bir sanat dalıdır. "Biat kültürü" nün ağırlıklı olduğu bu yıllarda tiyatro da görevinden uzaklaştırıldı. Hatta adından söz edilmez oldu.

Telefon ve internet bağımlısı gençliğimizin bize dönmesinde tiyatronun çok katkısı olacağı kanısındayım.

Tiyatro yaşanmışlarıtaya kor, yaşanacaklara ilgi çeker.

Tiyatro bir okuldur. Toplum okulu, yetişkin okuludur. Küçüklü büyüklü herkesin okuludur.

Tiyatro topyekun bir eğitim kurumudur. Güldürerek, ağlatarak, düşündürerek eğitir. Güzellikleri ve çarpıklıkları çok açık sergiler.

Tiyatro bir ışıktır. Her kafayı aydınlatır. Tiyatro sanat ve sanatçı kuramağıdır. Tiyatro hem göze, hem kulağa, hem beyne hitap eden güçlü bir etkendir.

Tolumun aynasıdır tiyatro. Herkesin saçını önüne döker, ak mı kara mı görülsün diye?

Tiyatro aynı zamanda bir yön göstergesidir. Toplumların gideceği yönü işaret eder. Tiyatro bir toplum için her şeydir. Aydınlanma ve bilinçlenme atölyesidir.

Eğer Devlet Tiyatrosu 22'nci şubesini Tokat'ta açarsa büyük mutluluk duyarız.

Kutluyorum seni MHP Milletvekili Sevgili Yücel Bulut.

Eğitimimizin deli poyraz vurgunuyla savrulduğu şu yıllarda, politikacılarımızın iğrenç laf yarışmalarıyla birbirlerini didikledikleri birtamda, oy rantı değil, gerçek bir ihtiyacıtaya koyup göstermelik, afişlik değil de olması gerekeni savunduğunuz için. Kuru çekişmelerin dışına çıkarak gerçeklere eğildiğiniz için.

Umarım çabanız sonuç verir ve Tokat size bir kültür hizmeti duyarlığına borçlu kalır.