Birkaç gün önceki Hürsöz'de gördüm. TOKİ Sporlu 5 futbolcu Antalyasptarafından denenmek üzere antrenmana çağırılmış.

Hepsi de genç 14-15 yaşlarında... Hatta genç de değil, çocuk.

TOKİ Spor, Tokatspor'un eskita saha oyuncusu Sedat Çelik'in kurup çalıştırdığı bir amatör futbol kulübü.

Sedat hocayı Tokatspor'da futbol oynadığı yıllardan tanırım. İyi birta alan futbolcusuydu. İyi de bir futbol karakteri vardı. 2 yıl kadar önce de yine Sedat hocanın kurup çalıştırdığı bir bayan futbol takımını izlemiştim.

Çoğunluğunu merkez BULA KÖYÜ'nden oluşturduğu kızlardan kurulu takımında çok iyi ve yetenekli bir sergi içindeydiler.

Sedat hoca hiç boş durmamış. Kız-erkek futbol takımları kurarak, çalıştırarak ülke sporuna, Tokat futboluna katkı vermiş.

İşte ülke severlik ve spseverlik budur. Rahmetli Kıni Nuri, büyük kaptan Halis Sağlam, hele hele Tokat futbolunun sönmez ismi Ercan Süsoy bunlardan bazılarıdır.

Trabzon'da FAROZ semti Trabzonspor'un futbolcu fabrikası idi. Trabzonspor'un futbolcularının yüzde 80'iada yetişmişti.

Trabzonspor, Trabzonlulardan kurulu idi. Onlarla başarıdan başarıya uçuyorlardı. Necmi Perekli, Ali Kemal, Lemi Çelik, Hami Mandıralı gibi yerli oyuncuların hepsi de milli olmuşlardı. Şimdi Trabzonspor'a bakıyorum da yabancılarla doldurulmuş. Tüm takımlarımızda olduğu gibi bir yabancı baskınlığı var. Bunun getireceği bazı şeyler mutlaka vardır. Ancak götüreceği daha fazla...

Sedat Çelik'in yaptığı ile görüyoruz ki kendi çocuklarımıza eğilirsek onlardan bir şeyler çıkabiliyor. Onlarla yürümek, onları gidebilecekleri yere kadar götürmek en güzelidir, en doğrusudur. Sedat Çelik'in verdiği hizmeti de bu açıdan değerlendiriyorum.

1951 yılında yurt dışında oynayan 6 tane Türk futbolcusu vardır. Bunlar Bülent Ekenler, Şükrü Güresinler, Lefterler ve daha birçokları...

Demek oluyki, Türk futbolcusuna, gencine el uzatılırsa onlar da iyi yerlere gelebiliyorlar.

Kutluyorum seni Sedat Çelik, çok güzel bir şey yapmışsın. Tokatlı çocukların, gençlerin elinden tutarak onlardaki yetenekleri değerlendirip,taya çıkarmışsın. Bundan sonrasında da devamını diliyorum, sana çok çok teşekkür ediyorum. Bu davranışın birçoklarına örnek olmasını bekliyorum.