Cennet memleketimiz Tokat’ın birlik ve beraberlik içerisinde hak ettiği yere gelmesi hepimizin ortak arzusu. Ekonomisinin düzeldiği, işsizinin olmadığı, herkesin sırtının pek, karnının tok olduğu, esnafının-sanayicisinin emeklerinin karşılığını aldığı bir memleket özlemini, hepimiz taşıyoruz. Bu özlemin gerçeğe dönüşmesi için yapılan her mücadele, çaba ve gayret çok değerli.

 

İşte bu değerli çabaların bir tanesi daha gündeme geldi. Tokat’ın farklı toplum kesimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu “Tokat İstişare Heyeti” şehrin dokusuna, tarihine, bugününe ve yarınına ışık tutabilmek adına yola çıktı. “Tokat” diye bir derdi olan herkesi çatısı altına almayı hedefleyen, bu derdin dermanını birliktelikle bulmayı amaçlayan bu oluşum, daha şimdiden ümitlerimizi yeşertti.

 

İşinsanı Mehmet Emin Atmaca’nın azmiyle ortaya çıkan oluşumun birbirinden kıymetli isimlerle Tokat için kendilerini ortaya atmaları kadar anlamlı başka bir şey göremiyorum. Siyaset üstü bir anlayış, olgunluk ve vakar içerisinde bir bakış açısı ile temelinde memleketin ortak çıkarları bulunan İstişare Heyeti’nin ilimize katacağı-kazandıracağı çok şey var.

 

Oluşumun; birlik ve beraberlik içerisinde seçilmişler ile atanmışların ahenkli çalışmalarına esnaf-sanayici, STK’lar ve bütün toplum kesimlerinin temsilcileriyle yardımcı olmak, eksik görülen, yapılması istenilen ya da hepimizi ilgilendiren her meselede yapıcı görüş bildirmek, Tokat’ın her sorununda tatlı bir dil ile ortaklaşa hareket etmek gibi çok ulvi amaçları var. Bu amaca hizmet edecek herkesin; siyasi kanaati ve düşüncesi ne olursa olsun kendisini ifade edip katkı sunacağı bir birliktelik burası aynı zamanda.

 

Şah Hatayi yüzyıllar öncesinden “Güzel pîrim bir dert vermiş çekerim, bir derdim var bin dermana değişmem” demiş... Bizdeki durum tam da böyle. Tokat diye bir derdimiz var bin dermana değişmeyiz. Burada doğmuş, burada yaşamış, bu kentin ruhunu özümsemiş, Tokat’ı karşılıksız sevmiş güzel insanların aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakarak memleket için bir araya gelmiş olmalarından gurur duyuyoruz.

 

İşte bu güzel insanların yarına bırakacakları en büyük miras, Tokat’ın daha gelişmiş bir şehir olarak bizden sonraki kuşaklara emanet edilecek olmasıdır. Havası-suyu, dağı-toprağı tertemiz, insanları mutlu ve müreffeh, sanayisi gelişmiş, ekonomisi zenginleşmiş bir Tokat hedefi için karınca misali çalışan, aklını ve yüreğini ortaya koyan herkese; Tokat İstişare Heyeti’ni kurarak elini taşın altına sokan başta Mehmet Emin Atmaca olmak üzere birbirinden kıymetli dostlara şükranlarımı sunuyorum.

 

Allah hepsinden razı olsun…