Ülkemiz derin bir yasa boğuldu. Son yüzyılda yaşanan en büyük deprem 10 ilimizde on binlerce vatandaşımızın ölmesine, çocukların yetim ve öksüz kalmasına, anne ve babaların evlatlarından olmasına neden oldu. Çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Ülke olarak kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yasını tutuyoruz.

 

Hepimiz bu depremden çok etkilendik. Çoğumuzun gözüne uyku girmiyor. Sıcak evlerimizde yaşamaktan utandık. Sofralarımızdaki yemekleri yerken afet bölgelerinde soğuktan üşüyen, enkazın altında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın üzüntüsünü yaşadık. Lokmalar boğazımıza düğümlendi.

 

Böylesine büyük bir felaketin üzüntüsünü yaşarken Tokatlılar olarak duramazdık, durmadık. Varımız yoğumuzla depremzedelerimiz için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. İlk günden itibaren Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda topladığımız yardımları yaklaşık 500 tırla deprem bölgesine gönderdik. Yüzlerce tır battaniye, bot, mont, ekmek, su ve dışarda kalmış insanımızın neye ihtiyacı varsa ulaştırdık. İlk günlerden sonra, deprem bölgelerinden gelen kardeşlerimiz için yuvalarımızı açtık.

 

Bütün Tokatlı hemşerilerimiz tek bir yürek olarak, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla seferber olduk. Depremin üzerinden on gün geçti. Yaralar yavaş yavaş sarılmaya başlandı.

 

Her zaman olduğu gibi, Tokat’ımız yardım edenlerin şehri olarak vatanımızın bu güzel şehirleri ve o şehirlerin insanları için gecesini gündüzüne katarak yaraları sarmak için gayret gösterecek.

 

Depremin en çok yıkıma uğrattığı yerlerden biri de merkez üssüne çok yakın bir noktada bulunan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi oldu. Depremi haber alır almaz Tokat’ta, Tokat Valimizin ve Belediye Başkanımızın, Afad Tokat Merkez’de başlayan mesaisi, Tokat Valimiz Numan Hatipoğlu’nun Gölbaşına koordine görevine getirilmesiyle devam etti. Valimizin Gölbaşına gidip orada koordinasyon merkezine gitmesiyle birlikte Tokat’ta da aynı dakikalarda yardım tırları için bir seferberlik başladı.

 

Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu sabahın ilk saatlerinden itibaren ilk olarak nelere ihtiyaç varsa onların temini için şehirde çalışmalar yaparken bir taraftan da kadirşinas Tokatlılar Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nu yardımlarla dolduruyorlardı. Belediye Başkanımızın da deprem bölgesine görevlendirilmesi ile birlikte Tokat’tan çıkmadan sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantılarda yardımların uzun süreceğinin sinyallerini verdi. Tokatlılar bir karınca yuvasına çevirdiler Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nu. Yüzlerce tır ve binlerce genç Tokatlının gayretiyle hazırlanarak deprem bölgesine yardımlar gönderildi.

 

Hem vali hem belediye başkanı Gölbaşı’nda yaraların bir an evvel sarılması için bütün kurumların ve hamiyetperver Tokatlının desteğiyle aralıksız çalışıyorlar.

 

Gölbaşı’nda enkazlar kalkıyor, sular akıtılmaya çalışılıyor, konteyner kent kuruluyor, altyapı yeniden inşa ediliyor. İlk günden itibaren Gölbaşı’nın sakinleri Tokatlılara dualar ediyor.

 

Öyle gözüküyor ki, bu büyük faciada Tokat’a Gölbaşı’na yarenlik görevi düştü. Hadim olma görevi düştü. Biz de inanıyoruz ki ilçenin ve köylerinin yeniden ayağa kalkmasında hem valimiz Numan Hatipoğlu hem de Tokat’ımızın Şehri Emini Eyüp Eroğlu vazifelerini en güzel şekilde gerçekleştirerek, yaraların bir nebze olsun sarılmasına çalışkanlık ve fedakârlıklarla vesile olacaklardır.

 

Afet bölgesinde görev yapan bütün kurumlarımızın bütün çalışanlarına Tokat ve Gölbaşı vatandaşları olarak minnettarız.

 

Çok dua alıyorsunuz çok. Elleriniz dert görmesin. Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın.

 

Çok büyük bir milletiz.

 

Çok büyük bir devletiz.

 

Acımız büyük.

 

Ülkemize geçmiş olsun.