Güzel şehrimiz, ırmaklarıyla, yemyeşil dağları, bağları, bahçeleriyle tarihi kültürel değerleriyle yaşanacak en güzel yerleşim yeridir.

Şehrimizde göre yapıp emekli olanlardan yerleşenleri çoğunluktur.

Sakin, sessiz, kendi doğasıyla iç içe huzurlu bir şehirdir Tokat’ımız.

Doğudan batıya akan Yeşilırmak, güneyden kuzeye akan Behzat Deremiz, Geksi, Dive derelerimizle bir başka güzelliğe sahiptir.

Şehrimizin merkezi, 1960’lı yıllara kadar Saat Kulesi’dir.

Hükümet Konağı, Adliye, diğer kurumlar bu bölgedeydi.

1960’tan sonra yeni hükümet binasıyla birlikte merkez Cumhuriyet Meydanı oldu.

1980’den sonrası ise şehir merkezi Köprübaşı oldu. Bugün şehrimiz nüfusunun yarıdan çoğu Karşıyaka bölgesinde ikamet etmektedir.

1980’li yılların başında şehrimiz Valisi rahmetli ÇETİN BİRMEK’ti. Darbe dönemi olduğu için Belediye Başkanlığı görevini de yapıyordu.

O dönemde Belediye encümenimiz, Belediye Meclisinin görevlerini de yapıyordu.

Rahmetli Valimiz bir oturumda, şehrin meydanının yeterli olmadığını, ilerde daha da sıkıntı yaratacağını ifadeyle, Hükümet Konağı ile Behzat Deresi arası sahanın ‘hükümet meydanı sahası’ olarak tahsisini sağlamıştı. Sonradan bu proje rafa kaldırılmıştı.

Bugün şehrimizin Merkezi Köprübaşı (Taşköprü) kabul edilmeli.

Stadyum görevini tamamlamıştır. Uygun başka bir yere nakledilmeli. Beden Terbiyesi dahil, pancar şirketi arsası ile eski Toprak Su Şube binasının yerinin bugün birleştirildiği görülüyor. Bulvar üzerinde Lise, Namık Kemal, Endüstri Meslek Liseleri, yetmezmiş gibi yeni bir inşaata hazırlıklar yapıldığı anlaşılıyor.

Bulvar üzerinde yeteri kadar yoğunluk zaten vardır. Başka alternatif bulvarımız da olmadığına göre Bulvarda yeni bir inşaat için birkaç kez düşünülmelidir. Dönüşü yüzyıllar alacaktır.

Stadyum, beden terbiyesi, inşaata hazırlanan arsa ile birlikte modern bir şehir meydanı için ideal alandır. Bugün belki ekonomik nedenlerle mümkün olmasa da gelecekte mutlaka gerçekleştirilecek bir proje olacaktır. Hükümet konağı, Belediye de bu meydanda düşünülmelidir.

Şehrimiz her geçen gün daha da sıkışık bir hal alacaktır.

Planlar günü birlik değil ileriye dönük hazırlanmak durumdadır.