Her Cuma Tokat Kültür Platformu kültür ve sanat etkinliğinde bir araya gelen şair, yazar, ozanlarla dinleyicilerin coşkulu bir gece yaşadılar.

16-12-2022 Cuma saat 19.30 da açı dershanesinin salonunda etkinliklerini gerçekleştiriyorlar. Saz çalan, türkü söyleyen, şiir okuyan, fıkra anlatanlarla dinleyenler bir araya geliyor sosyal bir etkinlik yapıyorlar.

Süleyman Güler beyin organize ettiği, Zeki Kurt’un ev sahipliği ettiği etkinlikte her birey kendinden bir parça buluyor. Birlikte türküler söyleniyor, şiirlerle duygusal anlara imza atılıyor, fıkralarla gülmenin, düşünmenin doruklarına ulaşılıyor. Bu akşam etkinliğe katılanlar; Süleyman Erkan,  Ayşe Alpay, Kamuran Özdemir, Orhan Tamtürk, Ozan Ayhan Çabuk, Ahmet Öztek, Muammer Ağıl, Saadettin koyuncu, Salih Yalçın, İsmail Kılıç, Fevzi Özen, Birol Etli, Ayhan Şenol Akgün.

Şiir okuyanlar ikişer adet, saz çalıp türkü söyleyenler iki adet söylediler. Duyguların sel olduğu, kardeşliğin sevginin doruklara ulaştığı bir gece yaşandı. Bir sonraki Cuma tekrar buluşmak dilekleriyle ayrıldılar. Üç saat süren söyleşi, dinleti haftanın tüm yorgunluğunu silip süpürmüştü. Gülen yüzler edebiyatın, müziğin, dostluk ve arkadaşlığın sıcaklığıyla evlerine gittiler.

 

16-12-2022 Cuma Tokat