27 Ocak 2023’te tahmin yaparak Tokat için beklediğim aday isimlerini şöyle değerlendirmiştim:

“AK Parti’ de Özlem Zengin’in yer alacağı listede Yusuf Beyazıt, Eyüp Eroğlu ve başarılı Avukat Mehmet Can ile listesini şekillendireceğini, MHP’nin de ilk sırasında yine Yücel Bulut’un olacağını tahmin ediyorum. Elbette bir takım aday adaylarının isimlerinin konuşulduğu şu günlerde AK Parti’nin Yekta Saraç ve Mahmut Özer gibi popüler, ancak halkta karşılıkları çok fazla olmayan isimlerle seçim sürecini riske atacağını sanmıyorum. Öte yandan, özellikle Av. Mehmet Can’ın gerek anketlerde zirvede yer alması gerekse de halk nezdindeki karşılığının mutlaka değerlendirileceğini tahmin etmekteyim.

CHP ise Tokat’ta ‘yenilenerek’ seçimlere gidecek. Mevcut vekilin hiçbir şartta listede olmayacağını tahmin ediyorum. Ankara ziyaretlerimde Dr. Bilal Durmaz’ın liste başı olabileceği konuşuluyor. Kınık Belediye Başkanı Güven Arslan’ın ismi de sıkça duyulurken, başarılı belediyecilik hizmetlerinin Ankara’dan yankılandığına da tanık oluyoruz. (…) CHP için bir diğer kulis bilgisi de önceki dönem milletvekillerinden Orhan Diren’in oğlu Ozan Diren’in de adaylık için başvuru yapabileceği… Ben bu ihtimali çok zayıf görsem de eğer gerçekleşirse Ozan Diren’in başka bir ilden ya da Tokat’ta ikinci ya da üçüncü sıradan aday gösterebileceğini düşünüyorum.

İyi Parti’ye gelirsek… Liste başında Fatih Demirkol isminin ‘kuvvetli bir ihtimal’ olduğu herkes tarafından dile getiriliyor. Demirkol’un bunu ‘ziyadesiyle hak ettiği’ vurgulanırken, partisinin kurulduğu günden bu tarafa bütün mesaisini genel başkanın programlarına, kendisine verilen görevlere, kısaca partisine adadığı herkes tarafından biliniyor ve takdir ediliyor. Fatih Demirkol’un liste başı olduğu İyi Parti’de Murat Toycan Selçuk’un da ilk 3’te yer alacağı artık ‘bilinen’ bir gerçek. Dr. Ali Çelik’in de aday sıralamasında yer alacağı tahmin edilirken, İyi Parti’nin Tokat’ta bu üç isimle büyük bir sürprize imza atacağı konuşulanlar arasında…”

Bu yazının yayımlandığı günden bu tarafa yaklaşık 2 ay geçti. Seçim süreci ve adaylık başvuruları partilerde başladı. Şimdi daha somut verilerle konuşabilir ve yazabiliriz. AK Parti de eski il başkanı Metin Polat da adaylık için başvurusunu yapan isimlerden oldu. Bakalım Polat listede istediği yere gelebilecek mi…

CHP’deki durum biraz daha netleşiyor. Dr. Bilal Durmaz tam anlamıyla öne çıkan isim oldu. Örgütlerin Dr. Bilal Durmaz’ın arkasında net bir şekilde durması sürpriz olmadı benim için. Çünkü Bilal Bey ömrünü bu örgütlere adamış bir isimdir. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve merhametiyle gönüllere girmiş, adını Tokat’ın her yerinde duyurmuştur. Dolayısıyla bugün isminin öne çıkması ve listede ilk sırada yer almasının anlaşılması, asla bir tesadüf değil. Bunun ardında defalarca kez yazdığımız bir başarı öyküsü yer alıyor. Öyle anlaşılıyor ki bu başarı öyküsünün kahramanı olan Bilal Durmaz’ın, partisini yalnız Tokat’ta değil Türkiye’nin tamamında bilgisi, birikimi ve entelektüel yapısıyla temsil edeceği günler yakında…

Ve MHP’de Veli Gökyıldız ismi…

Hayatını milliyetçilik davasına adamış dürüst bir adam… MHP denilince kalbi yerinden oynayan, mevsimlik değil ömürlük partili. Veli Gökyıldız için söylenecek çok söz var. Tokat’ın gerçek anlamda bir değeridir Gökyıldız… Adaylık başvurusunu partisinde yaptığı basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Veli Gökyıldız, yalnız MHP için değil Tokat için bir kıymet ve büyük bir şanstır.

MHP'de İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkanlığı görevini ifa eden, iki dönem İl Genel Meclisi Üyeliğini yapan Gökyıldız’ın “Kapı kapı dolaşacağıma, sıkılmadık el bırakmayacağıma, fethedilmemiş gönül bırakmayacağıma söz veriyorum. 4 saatten fazla uyku bana haram olsun diyorum” ifadeleri takdire şayandır. Veli Gökyıldız toplumun bütün kesimlerince tanınan, her siyasi görüşteki insanlarla yakın diyaloğu olan ve Tokat’ın meselelerini en iyi bilen isimlerin başında gelir. Aday adaylığının şahsına ve partisine başarılar getirmesini diliyorum.

14 Mayıs 2023 seçimleri bütün aday adaylarına, adaylara ve partilere hayırlar getirsin, kazanan Tokat ve Türkiye olsun.