Nisan ayı enflasyon oranları açıklandı. TÜİK’e göre yüzde 69,97, ENAR grubuna göre ise yüzde 156 olarak gerçekleşti. Ekonomiyle yetkili, ilgili kişilerin açıklamaları havada kaldı. Millete gerçekler söylenmedi.

Millet daha fakirleşti, paramızın değeri daha da düştü. Millet bu gerçeklerle boğuşurken birileri halâ millete yanlış yapıyor, adeta yalan da söyleniyor.

Son günlerde sığınmacılar konusu gündeme oturdu. Suriye topraklarında binlerce biriket bina yapıldığı, daha da 1 milyon konutun yine Suriye topraklarında yapılacağı yetkili makamlarca açıklanıyor.

Bu güzel vatan topraklarımız kimseden bağış kalmamıştır.

Her bir karış toprağında dedelerimizin kanları vardır. Canlar pahasına bu vatan toprakları Türk Milletinin vatanı yapılmıştır.

Vatanın kurtarılmasında zerrecik katkısı olmayanların para karşılığı T.C. vatandaşlığı lütuflarının, sığınmacılara bu milletin alın teri vergilerinin on yıla yakın süredir harcanıyor olmasının kabulü asla mümkün değildir. Yanlış dış politikalar, yanlış siyasi tercihler sonucu, bugün ülkemiz sıkışıp kalmıştır. Yoksullaştırılmıştır.

Milli Savunma Bakanımız sığınmacı sayısını 8 milyon açıklıyor.

B.M. daimi delegemiz “Türkiye 9 milyon sığınmacıya bakıyor.” açıklamasını yapıyor. İç İşleri Bakanlığımız ne yapıyor? Aynı açıklamayı yapan Sinan Ogan ve Ümit Özdağ hakkında suç duyurusuna kalkıyor. Biraz ciddiyet biraz resmiyet biraz da devlet adamlığı gerekiyor. Millet size hak ettiğiniz cevabı verecek.

Komşu Suriye ile iyi ilişkiler kurmak yerine düşmanlıkları körüklemek, Suriye’de başka başka oluşumlara neden olmak ve Suriye topraklarında milyonu geçecek biriket binalar yapmak T.C.’nin asla görevi değildir. Paramız kimlere harcanıyor?

Hele hele yapılmış ve yapılacak evlerin geri gidecek sığınmacılar için olmayıp, Suriye’de Esat’a muhalif gruplara verileceği ayrı bir dış politika skandalına doğru gidiyor.

Suriye yönetimi ile anlaşılarak mültecilerin ülkelerine geri dönmeleri esas alınmalıdır. Bugünkü yönetimin işine gelmese de 1 yıl sonra seçimler sonrası yapılması gerekenler yapılacak. Türk Milleti, işsizimiz, gencimiz, dar gelirlilerimiz de rahat bir nefes alacaktır. Kimin parası kimlere veriliyor?

Kurtuluş Savaşımızı birlikte yaptığımız, bir ve beraber yaşadığımız, her türlü etnik köken sahibimiz T.C.’mizin asil değerli vatandaşıdır. Adımız Türk Milleti’dir. Devletimizin adı da T.C. Devletidir.

Türk Milliyetçiliğini başka türlü suçlayanlar bu vatana yanlış yapmayı görev edinenlerdir. Mandacılardır. Yanlışa seyirci kalanlardır.

Bu gerçekleri aziz milletimiz çok iyi biliyor.

Sevgi ve saygılarımla…