Güzel ülkemizin gündemi gereksiz, boş yere hayali vaatlerle meşgul ediliyor. Bu güzel ülkemiz on sekiz senedir AKP iktidarınca yönetilmiş olduğu gerçeği adeta unutulmuş. Şimdiye kadar sanki iktidarda muhalefet partileri bulunmuş gibi reformlardan bahsediliyor. Seçim yeni yapılmış da iktidara yeni gelmişler gibi... Yapılan yanlışlar, hatalı yönetimleri için milletten özür de dilenmiyor.

Hukuku kuşa çeviren, ekonomide felaketi yaşatanlar on sekiz senenin sonunda reformdan bahsetme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar. Milletimiz mecbur mu bu sıkıntıları hayat boyu çekmeye?

"Faiz sebep enflasyon sonuçtur." deyip daha ilk toplantıda faizi 10'dan 15'e çıkaranların millette inandırıcılıkları nasıl olacak, uygulamalarda birlikte yaşayıp göreceğiz.

Gelişmiş, medeni, gerçek demokrasi ile yönetilen ülkelerde olsa idi bu gelişmeler, yöneticileri çoktan istifa etmişlerdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi sayın Bülent Arınç geçen gün bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Hukukta yaşananları hayretle izliyorum.", "Kararları anlamakta zorlanıyorum.", "Adeta FETÖ'nün hakim ve savcılarına benzer kararlar alınıyor." diyerek isimlerle örnekler de verdi.

Açıklamalarına katılır veya katılmasınız ayrı bir durumdur.

Açıklamalara itirazlar, iktidar partisi ime HSK Başkan V. görüşlerini açıklayıp itiraz ettiler. Talimat almaya alışmışlar.

HSK Başkan Vekilinin, itiraz etme durumu gerçekle bağdaşmıyordu.

Bu ülkede uygulanmakta olan Anayasanın kesin hükümlerini adeta yok sayarak Anayasa mahkemesince oy birliği ile alınmış kararı uygulamayan mahkemelerin başkan ve üyeleri hakkında soruşturma işlemi bile başlatma cesareti gösteremeyen HSK Başkanvekilinin yaşananları görmezden gelmeye devam etmesi hukuk adına endişe vericidir.

Sayın Cemil Çiçek de Anayasanın açıkça çiğnendiğini açıklamıştı. Anayasayı tanımayan, çıkacak yasayı da tanımaz.

Hukuk reformu kendi siyasi durumumuzu korumak amaçlı olacaksa (şimdiye kadar olduğu gibi) adı reform olmaz, başka bir şey olur. Anayasayı açıkça çiğneyenlerden, göz yumanlardan hukuk reformu çıkmaz.

Uygulanan yanlış, yöntem ve siyasetle, sorunlar yaratılıyor, arkasına sığınılıyor.

Yapacaklarınız 18 senede yaptıklarınız gibi olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla...