- Ülkemiz, tek adama dayalı partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle her konuda büyük sıkıntılara sokulmuştur.

-Yargı talimatlarla karar veren hale getirilmiştir. Yönetenlerin hoşuna gitmeyecek, arada sırada verilen yargı kararları da, en acımasızca eleştirilere alenen maruz bırakılmıştır.

- İstanbul B.Ş.B.B. sayın Ekrem İMAMOĞLU ile ilgili 14 Aralık’ta verilen karar da çelişkileri, intikam duygusunu bariz şekilde ortaya koymuştur. Karşılarında iki defa yenildikleri sayın İMAMOĞLU’nu saf dışı bırakmak gibi kumpaslara tevessül edildiği aşikar hale gelmiştir.

-Mahkemenin hakimini, istenilen siyasi yasak kararını vermeyeceğini sondajlayan iktidar, alelacele hakimi Samsun’a sürmek ile niyetini açıkça ilan etmiştir.

-Tayin edilen yeni hakim de, istenilen düzeyde cezayı vermiş, İmamoğlu'na siyasi yasak kılıcını başına sallar hale gelmiştir.

-Sayın İmamoğlu bu hukuksuz yargı kararına karşı taraftarlarını, sevenlerini Saraçhane’ye iki defa toplamış, yağan yağmura rağmen yüz binlerce insan Saraçhane Meydanı’nı doldurmuştur. Hakimin cezayı verdiği maddede olmayan bir fıkradan ceza vermesi de hukukun getirildiği durumu açıklamaya yeter.

-Sayın Ekrem İMAMOĞLU kumpası görmüş siyaseten de olması gereken tavrı, tepkiyi göstermiştir.

-Hukuksuzluğa, kumpasa, baskıya karşı demokratik tavır sergilenmiştir. Kumpasçılar telaşa kapılmış "daha istinafı var, yargıtayı var” açıklamalarına sığınmak mecburiyetinde kalmışlardır. Sayın Meral AKŞENER, ülkenin geleceği için demokrasinin sağlam temellere oturtulması için, adalet için fedakarlık yaparak ta başından beri Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını nefsine yenik düşme hakkının da olmadığını defalarca açıklamıştır.

Şimdi, fedakarlık sırası sayın Kemal Kılıçtaroğlu’ndadır. Adaylıkları dile getirilen adayların tamamı da seçimi kazanacak yeterliliktedir.

-Zaman fedakarlık zamanıdır. Ülkemiz için, geleceğimiz için ülkemiz insanın kahir ekseriyetinin oyunu alabilecek kitleleri ayağa kaldırıp coşturacak Saraçhane toplantılarında olduğu gibi yeri göğü inletecek aday sayın Ekrem İMAMOĞLU’nu aday gösterip büyüklüğünü ortaya koyması toplumun beklentisidir. Vatan için, Cumhuriyet için, gelecek için bu fedakarlık tarihe kazınacak sayın Kılıçtaroğlu, kahraman olacaktır.

-Hayatının 60 yılını siyasilerle iç içe geçirmiş her siyasi parti yönetimiyle çalışmış, Cumhuriyet, demokrasi ve hürriyetlerin her zaman savunucusu olarak en içten dileklerimle ifade ediyorum.

-Altılı masada bu konuda yeni düzenlemeler pekala yapılabilir.

-Köprüden önceki son çıkışın ucunda olunduğunu herkes kabul etmelidir. Kumpasçıların tezgahları, gücü kötüye kullanma gayretleri de böylece çöpe atılmış olacaktır.

-İnsanları birilerine zorla sevdiremezsiniz. Bu bir duygu akışıdır Cenab-ı Allah sayın Ekrem İMAMOĞLU’na bu milletin sevgisini nasip etmiştir. Partili, partisiz insanların kalbini fethetmiş bir İMAMOĞLU Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmeli, tezgahlar dağıtılmalıdır.

Sevgi ve saygılarımla.