Bugün sabah haberlerini dinlerken üzüntüyü ve sevinci birlikte yaşadık.

Üzüntümüz, Türk sinemasının unutulmaz, cengaver, Malkoçoğlusu Cüneyt ARKIN 85 yaşında hayata veda etmişti. Yediden yetmişe sinema severlerin sevgisini kazanan, ismi hiçbir çirkin olaya, dedikoduya karışmamış, milletin bu denli sevgisine mazhar olmayı başaran nadir sanatçılarımızın başında gelmiştir.

Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.

Geçmişte bir gün İstanbul’da Fatih Belediyesinin önündeki parkta otururken, yoldan belediyeci bir kardeşimizin geçtiğini görünce seslendim. Beni görünce gülerek yanıma geldi oturdu. İtfaiyede görevli idi, eski pehlivanlardandı. “Ali nereden geliyorsun?” diye soruma verdiğim cevabı hiç unutamadım. “Başkanım ben Cüneyt ARKIN’ın hayranıyım. Yıllardır tanışıyoruz. Her sene ziyaretine gelirim. Sohbetler yapıyoruz.” cevabı beni çok şaşırtmıştı.

Arkadaşımıza da başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz büyüktür.

Sevincimi ise; Kanal B’den, Başkent Üniversitesi’nden mezuniyet töreninde, hocaların hocası, organ naklinin uygulayıcısı, dünya organ nakli kurumunun başkanlığını da başarıyla yapmış, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın veciz konuşmaları, nasihatleri sevincimize neden olmuştur. Türk’ün gururudur hocamız.

Bir zamanları da hatırladık, kötü geçmişi, yaşanmışlıkları.

Vesayeti kaldırıyoruz ayaklarıyla, vatanı canından çok seven, vatan aşığı vatansever, Türk Milletinin sevdiği değerleri Ergenekon, balyoz kumpas ve fırıldaklarıyla hainlerin kucağına atanlar, seyredenler, sırıtanlar, birçok değerli kişileri iftira ve yalanlarla suçlayıp, cezaevlerine doldurmuşlardı. HABERAL hoca da bunlar arasındaydı. Hocanın rahatsızlanması üzerine rapor veren doktorlar da hainlerin talimatıyla soruşturmaya maruz kalmışlardı.

Mehmet HABERAL Türk Milletinin kalbinde yerini almıştır.

Cenab-ı Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Atatürk ve Türk Milletine bağlılığını da coşkuyla karşılıyoruz.

O kötü günlerinde daima dualarımızla kurtulmasını da arzu etmiştik.

Sevgi ve saygılarımla…