Değerli köşe yazarlarımızdan sayın RASİM CANBOLAT’ın “VALİLERİMİZ” başlıklı yazısını okuyunca tepkisiz kalmak mümkün değil.

Öğretmenevi binası girişinde bulunan “BU BİNA BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN SAYGIDEĞER ÖĞRETMENİNE ARMAĞANIDIR / Tokat Valisi Mehmet GÜNDOĞDU” tabelasını yeni öğretmenevi müdürlüğüne atanmış kişi söktürmüş.

Saygıdeğer öğretmenlerimize günümüzde layık görülen haksızlıkları, yanlışlıkları gördükçe, bunlardan adeta zevk alan birinin. Kendisini makama getirenlere yandaşlığının, vefasızlığının öğretmene yakışmayacak bir işleme kalkışmasının sonucudur.

Rahmetli Valimiz Mehmet Gündoğdu, yine rahmetli Valimiz Recep YAZICIOĞLU döneminde Tokat İl Emniyet Müdürüdür.

Görevi sırasında şehrimize birçok hizmetleri olmuş, sevilmiştir.

Emniyet Müdürlüğünün, Uzunburun’daki tesislerini kurandır. Öğretmenlerimize layık güzel bir öğretmenevini de şehrimize kavuşturmuştur.

Uzunburun emniyet tesislerini yaptırırken, Belediyemizin kepçesinden, greyderinden devamlı yararlandığını bilenlerdenim.

Yağcılığın, yalakalığın, vefasızlığın itibar gördüğü günümüzde, öğretmenevi müdürü kendisine yakışanı yapmış olmalı.

Hayatımda öğretmenevine bir defa arkadaşın davetiyle gitmiştim.

O güzel eserden yararlanan değerli öğretmenlerimiz, başta Rasim Hoca hiç merak etmesin. Günü gelir vefanın anlamını bilen bir Yönetici o tabelayı yerine yine çakar. Müdür bu gerçeği de hatırında tutsun.

Sevgi ve saygılarımla.