Acılarla, tatlılarla, sıkıntılarla hiç de güzel geçirmediğimiz 2021 yılını geçmişe uğurladık. Allah'a şükürler yaşı da 76'ya getirdik.

Yeni yaşayacağımız yılımızın huzur, sağlık, bereket, güzellikler getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.

Geçtiğimiz yıl içerisinde insanımız mutsuz, huzursuz, geçim şartları gittikçe zorlaşan bir yılı yaşamıştır.

Ekonomik sıkıntılar had safhaya gelmiş, insanlar bunalım yaşar hale gelmiştir.

Ekonomik şartların kötülüğü huzursuzluğun, sıkıntıların temelidir. İçte ve dışta gereken seviyede güventamı sağlanamadığında veriler kötü sonuçları beraberinde getirmektedir.

Hukuk, demokrasi, insan hak ve özgürleri ekonomik durumlar için hayati önemi haizdir.

Planlamalar, projelerta ve uzun vadeli, gerçeklere uygun hazırlanması gerekirken, ülkemizde günübirlik, siyasi gelişmelere göre uygulanmakta, milletimiz de sıkıntılara uğratılmaktadır.

Güvenin kaybedildiği durumlarda güzel sonuçlar beklemek hayal bile olamaz.

Ekonominin temeli güventamıdır. Gerçek demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle, adaletiyle sağlanabilir.

Yeni yılla birlikte zamlar da sıraya girivermiş. Akaryakıt, doğalgaz, elektrik, vergi ve harçlardaki artışlar verilen veya verilecek maaş zamlarını şimdiden sıfırladı bile.

Faizleri düşürüyoruz diye fetvaya kalkanlar daha faizin ne olduğunun farkında değiller. Politika faizini düşürdük. Kim ne fayda sağladı?

Tüketici kredileri, kredi kartlarındaki faizlerin yüzde 30'ları bulduğunu kimse görmüyor. Faizler insin demekle inmiyor. Gidip bir kredi talep edin bakalım kaç faizle alabileceksiniz?

Almanya'nın eski Başbakanı sayın Merkel'i kutluyorum. Yönettiği Almanya'yı Avrupa'nın Dünyanın en güçlüsü yaptı. En başarılı ve güçlü olduğu dönemde "yeter ben de yoruldum, sıra başkalarında" erdemi ile göreve tekrar talip olmadı. Seçimlere de girmedi.

Bilmem Merkel'i örnek alacak siyasetçilerimiz olur mu? Yoksa koltuklarda bir gün daha fazla yapışayım diye tezgah tezgah üstüne, kumpas kumpas üstüne kurmak mı tercih edilir?

Milletin sesine kulak verilmesi demokrasinin, egemenliğin, ilk şartıdır.

"Gözlerimin içine bakın ışıl ışıl" sözleri ciddiyetsizliğin sonucudur.

Millet senin gözüne niye baksın? Yaşadığı hayatı her saniye sıkıntılarla yaşıyor.

2022 yılımızı Cenab-ı Allah hayırlı uğurlu eylesin, kötü niyetlilerin niyetleri kursaklarında kalsın.

Yeni yılda sağlık, huzur, mutluluk, iyi bir geçimtamı, adil bir yönetim nasip eylesin.

Sevgi ve saygılarımla.