Şeyh Edebali “Hal bil, ahval bil, gönül bil, adap bil, sınır bil, yurt bil, yol bil, yordam bil, ikram bil, kural bil, doyum bil” demiş…

 

Geldiğimiz yerde hiçbir şey bilemediğimizi üzülerek görüyoruz. Kaotik bir sarmalın içindeyiz ve herkes kendi dünyasının karanlığında.

 

Şehirler ruhunu yitirdi. Asırlık mahalleler, sokaklar ve çarşılar mültecilerin elinde azap çekiyor. İyi niyetle yapılan her çalışmaya rağmen kentlerin üzerine çöken karanlık, bireylerin karamsarlığına vesile oluyor.

 

Tam da bu karamsarlık anlarımızın birinde MHP Milletvekili Yücel Bulut ile konuştuk. Gazeteci büyüğümüz Cemal İncesoyluer ile birlikte sohbet ettiğimiz Yücel Bulut’un adeta “şehrin hafızası” olduğuna yeniden şahitlik ettik.

 

Yücel Bey’in ‘akıcı’ üslubunun ‘akılcı’ projeleriyle harmanlanması karşısında etkilenmemek mümkün değil. Bilgi, birikim ve deneyim sarmalını bu genç yaşında her tavrıyla gösteren Yücel Bulut, geleceğe dönük umutlarımızı yeşertti.

 

Bir siyasetçide olması gereken vasıfların tümünü bünyesinde taşıyan Yücel Bey; Edebali’nin istediği ‘hal, ahval, gönül, adap, sınır, yurt, yol, yordam, ikram, kural ve doyum bilmenin’ yaşayan bir bilgesi adeta. Bu kadar genç yaşta böylesine bir bilgelik öyle kolay elde edilecek şey değil. Müthiş bir birikim, inanılmaz bir derinlik söz konusu.

 

Yücel Bulut’la konuşurken edileceğiniz ilk izlenim bunlar olacaktır.

 

Dolayısıyla Yücel Bulut belki de bu şehrin ‘kaçınılmaz ve asla değişmez’ dediğimiz kaderini tümden değiştirecek, ruhunu kaybetmiş semtlerimizin özüne dönmesini sağlayacak ve kaotik yaşantımızı sona erdirecek bir devrimin ayak seslerini duymamızı sağladı.

Onu her dinlediğimde bunu daha güçlü anlıyorum…

 

Meclisin en çalışkan milletvekili olmasından öte, bu şehre dair bildikleri, tasarladıkları, hayalleri ve umutları çok değerli, bir o kadar da çok, ama çok kıymetli.

 

Yücel Bulut ‘şehrin hafızası’ olarak da tarihsel yolculuğumuzun en önemli figürüdür ve Tokat için yaktığı işaret fişeği ile bütün dikkatleri üzerinde toplamıştır.

 

Gördüklerimiz, şahit olduğumuz ve dinlediğimiz her şey birer gurur vesilesi oldu bizim için. Ve emin olun, bundan sonrası eskisinden daha güzel olacak…