Mercedes-AMG E 53 almayı düşünenler için müjdeli haberler var! Popüler dört kapılı otomobil, güçlü 3 litrelik altı silindirli motoruyla pazarda aranan bir sedan haline geldi. Ancak gelecek nesil için araba daha da güçleniyor ve bu sefer farklı olan şey, 2025 Mercedes-AMG E 53'ün ilk kez hibrit bir versiyonla karşımıza çıkacak olması.

Microsoft, Şifresiz Giriş Yöntemiyle Hesap Güvenliğini Yeniden Tanımlıyor Microsoft, Şifresiz Giriş Yöntemiyle Hesap Güvenliğini Yeniden Tanımlıyor

2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid, sevilen altı silindirli motorunu korurken, artık 443 bg güç üretiyor; bu da önceki modele kıyasla 14 beygirlik bir artışa denk geliyor. Ayrıca, 161 bg'lik bir elektrik motorundan da ek bir destek alarak 2025 modeli 577 bg'ye kadar güç elde ediyor. Bu yeni güç aktarma organı kombinasyonu, otomobilin iddia edilen 0-60 mil/saat hıza ulaşmasını 3,9 saniyede sağlıyor (önceki modeldeki 4,3 saniyeden daha hızlı). Elektrik motoru, gücünü 400 voltluk, 28,6 kWh'lik bir bataryadan alıyor.

Ayrıca, otomobil, güç çıkışının 604 bg'ye yükseldiği ve 0-60 mph süresinin 3,7 saniyeye düşürüldüğü bir Yarış Başlatma moduna da sahip. 2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid ayrıca elektronik olarak sınırlandırılmış 274 mil/saat azami hıza ulaşıyor. Diğer plug-in hibrit otomobiller gibi, bu model de saf EV modunda çalıştırılabiliyor ancak bu modda en yüksek hız 87 mil ile sınırlıdır. Otomobilin elektrikli EPA serisi henüz açıklanmadı.

2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid'de başka neler yenilik var?

2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid'in elektrik motorlarına güç veren 400 voltluk, 28,6 kWh'lik bir akü var ve bunun toplam akü kapasitesinin 21,2 kWh'si günlük sürüş için mevcut. Otomobilin artık eskisinden daha fazla güç üretmesiyle birlikte Mercedes-AMG, gövde kabuğunu da daha fazla sağlamlık sağlayacak şekilde revize etti.  

Genel tasarım dili büyük ölçüde değişmeden kalırken, 2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid, daha geniş ön çamurluklar ve dikey çıtalara sahip aydınlatılmış AMG'ye özgü radyatör kaplaması gibi birçok benzersiz tasarım öğesine sahip. Otomobil ayrıca yeniden tasarlanmış dış hava girişlerine sahip revize edilmiş bir ön cepheye sahip. Merkezi alt girişin tasarımı da değiştirildi. Ayrıca, aracın hibrit versiyonuna baktığınızı fazlasıyla belli etmek için ön ve arka çamurluklarda rozetler var.

2025 Mercedes-AMG E 53 Hybrid aynı zamanda Nappa deri AMG performans direksiyon simidi, daha büyük kompozit fren sistemi, elektronik olarak kontrol edilen kilitlemeli arka diferansiyel ve Race Racer gibi birkaç ek ekstrayı içeren AMG Dynamic Plus Paketi ile de sunulacak. Daha iyi performans vaat eden başlatma modu. Buna ek olarak Mercedes-AMG, otomobilin yeni boya şemaları, daha iyi görünümlü 21 inç alaşımlar ve genel olarak belirgin bir "Edition" markası dahil olmak üzere ek ekstralara sahip olacak Özel "Edition 1" versiyonunu da piyasaya sürmeyi planlıyor. .

Mercedes-AMG, 2025 E 53 Hibrit'in revize edilmiş fiyatlarını henüz açıklamamış olsa da, bunun 84.500 dolardan başlayan mevcut 2023 modelinden daha yüksek bir fiyatla başlamasını bekliyoruz. Şirket, otomobilin bu yılın sonlarında ABD bayilerine ulaşacağını doğruladı.