Göreve ilk seçildiğinde “bir şey yapamaz, oylar bölünmeseydi seçilemezdi zaten” denilen Şükrü Sargın Zile’de ikinci kez başkan seçildi. Evet yine “oylar bölündü” ve iyi ki bölündü de Şükrü Sargın’ın halkçı belediyeciliği Zile’de devam etti.

Borçla devraldığı belediyeyi bugün neredeyse sıfır borçla devam ettiren, sade ve mütevazı bir başkanlık örneği sergileyerek gönüllere giren Sargın, toplumun bütün kesimleriyle olan iletişiminde son derece başarılı örnek sergiliyor. Şükrü Sargın’a oy vermeyenler bile onun “dürüst” bir başkan olduğunu söylüyor ve inanıyorlar.

Kolay bir iş değil bunu başarmak.

Dolayısıyla “Dürüst Başkan” imgesini göğsünde bir arma gibi taşıyan, Zile’ye pırıl pırıl sokaklarıyla, mahalleleriyle yaşanabilir bir şehir görüntüsü veren Sargın’ın toplum tarafından sevilip benimsenmesi gerçekten son derece önemli. Bu önem öylesine bir realiteyi taşıyor ki anlamak ve içselleştirmek şart bunu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zile’de 2 dönem üst üste kazanmasının mimarı olan Şükrü Sargın, ilçenin sevilen esnafı ve kanaat önderi olarak girdiği seçimde ipi göğüslerken, yaşayacağı zorlukları elbette biliyordu. Kasası neredeyse boş bir belediyeyi 2019’da teslim alan Sargın, kısa sürede bütçeyi toparladı, müsriflikleri bitirdi, gösteriş ve şatafata son verdi.

Şükrü Sargın önderliğindeki Belediye, yalnız merkezde oturanlara değil kırsalda yaşayan yurttaşlara da el uzattı; kırsaldaki vatandaşlara yerel tohumlarla tarımı destekledi, ekonomik katkı sundu. Karakılçık Buğdayını yaygınlaştırma, buğday üreticisine ve hayvan yetiştiricilerine destek olmak adına başlattığı projesinin meyvelerini topladı, 1000 yıllık ata tohumunun ilçede yetiştirilmesi için adeta seferberlik ilan etti.

Karakılçık Buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek verme amacıyla başlatılan proje kapsamında, İstasyon Mahallesi’ndeki tarım arazisine Karakılçık Buğdayı ekildi. 40 dönüme ekimi yapılan Karakılçık Buğdayı’nın hasadı yapılırken, Zile’nin bahtının ve yarınlarının üzerine güneş açıverdi.

Tarım ve turizm odaklı belediye çalışmalarına imza atan Şükrü Sargın’a muhalefet partisinin belediye başkanı olması nedeniyle çokça müfettiş gönderildi. Ama gelen her müfettiş büyük bir şaşkınlık ve memnuniyetle döndü Ankara’ya. Şaşkınlıkları ve memnuniyetlerinin nedeni, Zile Belediyesi’ndeki ahenkli işleyişin adalet ve dürüstlükle kurumsallaşmasıydı.

Dolayısıyla Şükrü Sargın idaresindeki belediyenin ihalelerden doğrudan alımlara, paranın adının geçtiği her yerde gösterdiği “şeffaflık ve kamu yararı” hassasiyeti, yalnız denetlemeye gelen müfettişleri değil, Zilelileri de mest ediyor. Bu memnuniyetin ortaya çıkardığı seçim başarısı da gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisi Tokat’ta belediyecilik örneğini Zile’de yaşatıyor. Yeni kazanılan Turhal Belediyesi ile ilçe belediye sayısını 2’ye çıkaran CHP, aynı perspektifi Turhal’da da sergilemeli ve ilk yerel seçimlerde Tokat merkezin kazanılması başta olmak üzere, hedefini çok daha ilerilere taşımalıdır.

Öte yandan “Bozkırın ortasında mucizeler yaratan” Şükrü Sargın’ın yeni dönemde de önemli işlere imza atacağını tahmin edebiliyoruz. Daha bir ay önce kendi öz kaynaklarıyla borçsuz bir şekilde ilçeye kazandırdığı ikişer adet otobüs ve damperli kamyonu araç filosuna katarak yeni bir başarıya imza atan belediyenin, yeni dönemde ilçenin estetik görünümünü değiştirecek, turizm ve tarımda adını başarılarla duyuracak hamleleri bekleniyor.

Şükrü Sargın’ın “halkçı belediyecilik” anlayışının yol haritasını belirleyen “şeffaflık,