Salih Ertaçoğlu yazdı.

T.C. Devletimizin ilk milli bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı salı günü kutlayacağız.

Bir taraftan yurdumuz düşman işgalinden kurtarılamaya çalışılırken diğer bir yanda Cumhuriyetimizin mihenk taşı, halkın egemenliğine dayalı demokrasiye geçişin başlangıcıdır 23 Nisan. "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" düsturunun doğduğu TBMM'nin açıldığı tarihtir. Dünyada çocuklar için ilk defa kutlanan bayramımızdır.

Egemenliği, yapıştıkları koltuk zannedenler, 31 Mart'ta milletin ağır bir tokadını yediler. Efendim, seçmenleri sandığa gitmemiş, seçmenler başka partilere oy vermişler de seçim onun için kaybedilmiş. Daha çok beklersiniz bu kafalarla. Niçini ve nedeni yoktur, gerçeği vardır.

Hiç kimseyi suçlamaya hakkınız yok. 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlatılırken "yetkiyi verin bu kardeşinize bakın enflasyonmuş, faizmiş, dolarmış nasıl tepetaklak düşüyor görün" denmişti. Aradan 6 yıl geçti, sonucu milletçe yaşıyoruz. Mazot olmuş 44 tl. Banka faizleri olmuş % 60 - 70. Enflasyon ise milletin yaşadığı % 120'lerin üzerinde. Sonuçları birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Zengini daha zengin yapan, K.K.M hesabını açtıran, nas var, faiz haramdır diyenlerin söyleyecek bir sözü kalmış mıdır? Bu bakanları atayan, bürokrasiyi atayan, ne yaptığını bilmeyenleri, sıralamalarını yaparak Meclise sokan, sistemi tek kişiye bağlayan, yönetimin kendisidir. 

Adaleti, Anayasayı tanımayanlara güven kalmamıştır. YSK daha karar için toplanmadan, Grupta peşin peşin karar açıklanan bir sistemi milletimiz asla kabul etmeyecektir. 

Herkes hatayı önce kendisinde arayacaktır.

Milletimiz yaşadıkça sıkıntıları, yanlışları artık görüyor. Bunun önüne kimse duramaz. İşte bunun adı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun milletimize. 

Sevgi ve saygılarımla.