Kocaeli'de, İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, AK Parti'den ve meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. İbrahim Efe, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaşadığı anlık öfke kontrolü kaybı nedeniyle bu kararı aldığını belirtti. 

20 ilde dev operasyon! 20 ilde dev operasyon!

İbrahim Efe neden istifa ettiği ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm. Düşürüldüm." İfadelerini kullandı. 

Neden gündem oldu?

Kocaeli'de, AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li İzmit Belediyesi ekipleri arasında gerginlik yaşanmıştı. İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, yaşanan tartışma sırasında "Bana saldırıyorlar" diyerek kendisini yere atıp yuvarlanarak dikkat çekmişti. Bu olayın ardından İbrahim Efe, meclis üyeliğinden ve AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.  Görüntülerin basında gündem olmasının ardından Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlatıldı. 

Kamuoyunda linç edildi!

İbrahim Efe, “Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm...Düşürüldüm... Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum” açıklaması ile  Belediyesi meclis üyeliğinden ve Ak Parti’den istifa etti.