Avrupa HIV Test Farkındalığı Haftası'nın ikincisi başladı Avrupa HIV Test Farkındalığı Haftası'nın ikincisi başladı

İSTANBUL (AA) - Vodafone, sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği çalışmalarıyla iki ayrı ödül aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Pazarlama Türkiye'nin düzenlediği "İklim ve Sürdürülebilirlik Ödülleri"nde, Vodafone, "Yılın Sürdürülebilir İş Raporlaması" ve "Sürdürülebilir Telekomünikasyon Markası" kategorilerinde gümüş ödül aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen İklim ve Sürdürülebilirlik Zirvesi'nde çevresel, sosyal, yönetişim stratejileri altında konumlandırdıkları amaç odaklı yaklaşımlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Vodafone olarak, daha yeşil, daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Süel, "İşimizi yaparken paydaşlarımız için bu üç alanda değer yaratmaya, yaptığımız her işin bir amaca hizmet etmesine odaklanıyoruz. Teknolojiyi kullanarak, kapsayıcılığı ve dünya kaynaklarını gözeten bir dijital toplum yaratılması hedefiyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz bu çalışmaların İklim ve Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde iki ödül birden almasından büyük mutluluk duyduk." ifadelerini kullandı.

Çevresel, Sosyal, Yönetişim (ÇYS) konseptini içselleştiren Vodafone Türkiye, şirket içinde kurduğu ÇSY Komitesi ve çalışma gruplarıyla kapsayıcı şekilde süreçleri yönetiyor.

Şirket, daha önce yayımladığı Sürdürülebilirlik Raporunu son 3 yıldır ÇSY Raporu adıyla yayınlıyor. Raporda şirketin sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri ve performansı paylaşılıyor. Şirketin yayınladığı son rapora göre, yürütülen verimlilik çalışmaları, elektrik ihtiyacının tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilmesi gibi faaliyetlerle Kapsam 2 emisyonları sıfırlanırken, baz yıl olan 2020'den bu yana Kapsam 1 ve 2 emisyonlarının toplamı yüzde 95 oranında azaltıldı.