Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel, nadir bir doğum kusuru olan konjenital birliktelik ile dünyaya geldi. Yapışık ikizlere dair birçok detay merak konusu oldu. Peki, Abby ve Brittany Hensel kimdir, kaç yaşında, nereli, hastalığı ne, evlendi mi, kiminle evlendi? İşte detaylar...

Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel kimdir?

Abby ve Brittany, tek bedende iki ayrı baş ve vücuda sahip olan ender görülen bir yapışık ikizler tipini temsil ediyorlar. Minnesota'da 1990 yılında doğan ve yaşamlarını birlikte sürdüren bu ikizler, tıp literatüründe önemli bir yere sahiptir. 

Abby ve Brittany'nin ilginç özellikleri arasında, simetrik bir vücuda sahip gibi görünmelerine rağmen aslında iç organlarının farklı olması gelmektedir. Göğüs kafesleri tek birleşik yapıya sahip olsa da kalp, akciğerler, omurga ve mide gibi iç organlar çift olarak bulunur. İkizler, kendi tarafındaki vücut yarılarını kontrol edebilirler ve koordineli bir şekilde hareket edebilirler.

Abby ve Brittany Hensel'in organ dağılımı da ilginçtir. Üst kısımlarında ayrı organlara sahipken, göbek seviyesinin altında ortak organlara sahiptirler. Omurilikleri tamamen ayrıdır ancak bel kısmında birleşirler. Kalp, dolaşım sistemi, akciğerler, mide gibi önemli organlar ise çift olarak bulunur.

Abigail ve Brittany Hensel'in ailesi, doğumlarının ardından doktorların ayrılma işlemine karşı çıkmış ve ikizlerin büyüdükçe normal aktiviteleri yapabildiklerini gözlemleyince bu kararlarını desteklemiştir.

Abby ve Brittany Hensel'in hikayesi, nadir bir durumuyla ilgili bilim ve tıp alanında önemli bir örnek teşkil etmektedir. İkili, 1996 yılında "The Oprah Winfrey Show"da göründüklerinden beri dünya genelinde büyük ilgi görmektedir.

Tokat’ta SEMA Mukabelesi: Döndüm Mevlana gibi! Tokat’ta SEMA Mukabelesi: Döndüm Mevlana gibi!

Öğretmen Abby Hensel, ABD Ordusu gazisi Josh Bowling ile 2021 yılında evlenmiştir. Bu gelişme, sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştır. Abby ve eşi Josh, Hensel ailesinin doğup büyüdüğü Minnesota'da yaşamaktadır ve çocuk sahibi olma konusunda planları olduğu bilinmektedir.

Abby ve Brittany Hensel'in yaşamları, nadir görülen yapışık ikizlik durumuyla ilgili merak uyandıran bir hikaye sunmaktadır. İkili, yaşamlarını birlikte sürdürmeye ve özel hikayeleriyle insanları etkilemeye devam etmektedirler.