İstanbul Valiliği, etkinlikler nedeniyle oluşacak trafiği en aza indirmek ve katılımcıların güvenliğini sağlamak amacıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar hakkında bilgilendirme yaptı. Peki, 28 Nisan 2024 İstanbul'da hangi yollar kapalı, alternatif yollar neresi? İşte detaylar...

28 Nisan 2024 İstanbul'da hangi yollar kapalı, alternatif yollar neresi?

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun etkisiyle İstanbul'un birçok noktasında trafiğe kapatılacak yollar belirlendi. Beşiktaş meydan ile Zincirlikuyu D-100 güney katılım arası, Çatladıkapı ışıklardan Sultanahmet meydan arasında, Üçler sokak ve bağlantılı cadde ve sokaklar, Tavukhane sokak, Nakilbent sokak ve bağlantılı cadde ve sokaklar, Aksakal Caddesi ve bağlantılı cadde ve sokaklar kapalı olacak. Üsküdar ve Kadıköy gibi önemli bölgelerde de kısıtlamalar olacak. Üsküdar'da Kısıklı Caddesi Altunizade köprüsü üzerinden D-100 karayolu güney yola katılımı, Kuşbakışı Caddesi Petrol-İŞ önünden D-100 Karayolu güney katılımı, Mahir İz Caddesi Altunizade köprüsü üzeri D-100 Karayolu güney yola katılımı, Tophanelioğlu Caddesi D-100 karayolu güney yola katılımı gibi güzergahlar trafiğe kapatılacak.

52684

İstanbul'da hangi yollar kapalı?

Aynı gün Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu da düzenlenecek. Bu etkinlik nedeniyle sahil Kenndy Caddesi güney yol Samatya varyant ile Yenikapı etkinlik alanı arası ve sahil Kenndy Caddesi Kuzey yol Namık Kemal Varyant dönüşleri trafiğe kapatılacak. Maraton boyunca Ayvansaray Caddesi, Mürselpaşa Caddesi, Abdulezelpaşa Caddesi gibi önemli güzergahlar trafiğe kapalı olacak.

Eğitim Gücü-Sen Bursa da şiddete 'dur' dedi Eğitim Gücü-Sen Bursa da şiddete 'dur' dedi

İstanbul alternatif yollar

Bu önlemler kapsamında İstanbul'da ulaşımı sağlamak için alternatif güzergahlar da belirlendi. İETT Genel Müdürlüğü saat 07.00 itibariyle parkur üzerinde bulunan otobüs duraklarında sefer düzenlemeyecek. Ayrıca, Sirkeci arabalı vapur seferleri 06.00-13.30 arası durdurulacak, tramvay seferleri Beyazıt ve Kabataş tramvay seferleri geliş-gidiş olarak 07.00-13.30 arası durdurulacak.

İstanbul Valiliği, etkinliklerin sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Sürücülerin ve şehir sakinlerinin güvenliğini sağlamak adına belirlenen güzergahlara uymaları önemle vurgulandı. Ayrıca, katılımcıların etkinlikler öncesinde ve sırasında valilik tarafından yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İstanbul yarın, hem sporcuların hem de sporseverlerin heyecanla beklediği bu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şehir, sporun ve dayanışmanın gücünü bir kez daha hissedecek ve unutulmaz bir gün geçirecek.