Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 18 Ocak'a dair hava durumu raporunu yayınladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Bolu ile Ankara'nın kuzey, Çankırı'nın batı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin edilmektedir.

MGM tarafından yapılan uyarıya göre, 10 il için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Sarı alarm verilen iller şu şekilde sıralanmaktadır: İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Yalova. Bu illerde vatandaşlar, olası yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

RÜZGAR KUVVETLİ ESİYOR!

Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklenen rüzgar, bölge halkının dikkatini çekiyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Marmara'da, parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak (Sakarya ve Bilecik hariç) bölgenin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde bu sabah saatlerinde pus ve yer yer sis beklenirken, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Edirne'de sıcaklık 18°C olarak ölçüldü. Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağış bekleniyor.
İstanbul'da ise sıcaklık 15°C olarak ölçüldü. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçirecek olan İstanbul'da, öğle saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.
Kırklareli ve Kocaeli'de de benzer bir hava durumu öngörülüyor. Parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşanırken, öğle saatlerinde sağanak yağış etkili olacak.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde ise pus ve yer yer sis görüleceği belirtilirken, kıyılarda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İzmir'de sıcaklık 17°C olarak ölçüldü. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçirecek olan İzmir'de, öğle saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.
Denizli ve Manisa'da da benzer bir hava durumu öngörülüyor. Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yer yer sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Akdeniz Bölgesi'nde, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Adana'da sıcaklık 18°C olarak ölçüldü. Çok bulutlu bir hava beklenirken, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağış etkili olacak.
Antalya'da da benzer bir durum söz konusu. Çok bulutlu bir gün geçiren Antalya'da, aralıklı sağanak yağış etkili olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

İç Anadolu Bölgesi'nde, bu akşam saatlerinde Ankara'nın kuzey, Çankırı'nın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde pus ve yer yer sis beklentisi bulunuyor.

Ankara'da sıcaklık 12°C olarak ölçüldü. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçiren Ankara'da, akşam saatlerinde kuzey çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.
Eskişehir, Konya ve Yozgat'ta da benzer bir hava durumu öngörülüyor. Parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşanacak.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Bolu çevrelerinin akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Bolu'da sıcaklık 11°C olarak ölçüldü. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçiren Bolu'da, akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.
Düzce, Kastamonu ve Zonguldak'ta da benzer bir durum söz konusu. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçirecek olan bu illerde, yağışlı geçişlere hazırlıklı olunması gerekiyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Amasya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da sıcaklıklar 13-18°C arasında değişmektedir. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçiren bu illerde, iç kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİ HAVA DURUMU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu gece saatlerinde Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Erzurum, Kars, Malatya ve Van'da sıcaklıklar 2-13°C arasında değişmektedir. Parçalı ve çok bulutlu bir gün geçiren bu illerde, yağışlı geçişlere hazırlıklı olunması önerilmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları mevsim normalleri dâhilinde hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, güncel hava durumu bilgilerini takip etmelerini önermektedir.