Borsa İstanbul, 18 Mart 2024 Pazartesi günü, BIST 100 endeksinin yaşadığı düşüşle dikkatleri üzerine çekti. Peki, 18 Mart Borsa neden düşüyor? BIST 100 endeksi borsa bugün neden düştü? İşte detaylar...

18 Mart Borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul, 18 Mart 2024 Pazartesi gününü düşüşle tamamladı. BIST 100 endeksi, gün boyunca dalgalı bir seyir izledikten sonra, yüzde 1,25'lik bir değer kaybıyla 8.718,11 puandan kapandı. Haftanın açılışında yaşanan yükselişe rağmen, günün kapanışında satış baskısının etkisiyle düşüş yaşandı.

Bu düşüşün nedenleri arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarını açıklayacağı haftada, yatırımcıların belirsizliklerden etkilenmesi yer alıyor. Küresel pay piyasalarında ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarına odaklanıldığı bir haftada, yatırımcılar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı para politikası kararlarını da yakından izliyor.

BIST 100 endeksi borsa bugün neden düştü?

Ayrıca, Japonya'nın en büyük sendika grubunun güçlü ücret anlaşmalarını açıklamasının ardından Japonya Merkez Bankası'nın negatif faiz politikasını sonlandırabileceği beklentileri de piyasaları etkiliyor. Bu beklentiler, BIST 100 endeksinin teknik açıdan 8.700 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın ise direnç konumunda olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Mesir Derneği yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret Mesir Derneği yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret

Günlük işlem hacmi 72 milyar lira olarak gerçekleşirken, bankacılık endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,46 değer kaybetti. Sektörler arasında en çok kazanan menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybeden sektör ise spor oldu. Yatırımcılar, önümüzdeki günlerde hem yurt içinde hem de yurt dışında açıklanacak verilere ve merkez bankalarının kararlarına odaklanarak piyasaların seyrini değerlendirecekler.