20 Mayıs’ta TV’lerde yayında olan dizilerde nefesler tutuldu, dizi severleri ekran başında olacak. Bu akşam yeni bölümleriyle yayında olacak olan Kızıl Goncalar ve Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizilerinde yeni bölümde neler yaşanacak. Seyircileri neler bekliyor? İşte, Pazartesi’nin Dizi Özetleri

PAZARTESİ'NİN DİZİ ÖZETLERİ 

Kızıl Goncalar 19. Bölüm Özeti:
Cüneyd'in babası Vahit'in ani dönüşü, tüm aileyi şok ederken, posta geçmeye hazırlanan Cüneyd de bu beklenmedik karşılaşmayla sarsılır. Bu arada, duyduklarını Levent ve Beste'ye hissettirmeyen Mira, Naim'in söylediklerinin doğruluğunu kesin bir delille kanıtlamak ister. Levent ise, yıllar sonra perişan bir halde ortaya çıkan ve her şeyden elini eteğini çekmiş bir derviş gibi görünen Vahit'ten şüphe duymaktadır. Ululara katılmak üzere dergahtan ayrılmaya hazırlanan Sadi, Vahit'in zor zamanlarında bile Cüneyd'e destek olduğunu görünce, abisinin yanında kalmaya karar verir.

Meryem, Birgül ve Zeynep’in kızları okutma çabası, Cüneyd’in posta geçmesiyle gerçeğe yaklaşsa da, bu niyet sadece Faniler arasında değil, diğer tarikatlar arasında da büyük bir yankı uyandırır. Naim ise her şeyini kaybetmiş ve sürgün edilmişken, Nadire’den hayatına yeni bir anlam katacak bir haber alır. Ancak işler beklediği gibi gitmeyecektir. Meryem ve Zeynep amaçlarına ulaşmak üzereyken, Mira da nihai gerçeğe yaklaşır. Levent’in engellemelerine rağmen harekete geçen Beste, Mira'yı atlatsa da Meryem hayatının en büyük sırrına çok yaklaşır. Ancak ortaya çıkacak tek sır bu olmayacaktır. Cüneyd de annesi, kendisi ve babasıyla ilgili gerçeği nihayet öğrense de, artık her şey için çok geçtir.

Masterchef Beril Yavuz nereli, mesleği ne? Masterchef Beril kimdir? Masterchef Beril Yavuz nereli, mesleği ne? Masterchef Beril kimdir?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25.Bölüm Özeti:
Selahaddin ve Nureddin, Türkmen Beylerini Zengi Sancağı altında birleştirerek büyük bir kuvvet oluşturmuş ve Gazze'yi fethetmeyi başarmışlardır.

Gazze'nin kaybı, Bernard'ın Papalık tarafından ölüme mahkûm edilmesine yol açar. Ancak, Bernard bir şekilde bu durumdan kurtulup yeni planlarını devreye sokar. Kraliçe Viktorya, Zengilerin Gazze'yi fethetmesinin ardından sıranın Kudüs'e gelebileceğini düşünerek, Zengilerle barış antlaşması yapmak için harekete geçer. Ancak, Bernard Viktorya'nın yapmayı planladığı bu antlaşmayı engeller.

Selahaddin'in at uşağını azarlayarak geri göndermesi, Melik Arslanşah'ın büyük bir öfkeyle Zengi Topraklarına gelmesine neden olur. Abbasi Halifesi'nin Hamisi olan Arslanşah, Sultan Nureddin ve çevresindeki beyleri kendisine boyun eğdirmeyi amaçlamaktadır. Sultan Nureddin, Melik Arslanşah'a karşı durur. Bu anlaşmazlık aralarında büyük bir gerilime neden olur ve beraberinde tehlikeleri getirir.

İntikam hırsıyla yanıp tutuşan Bernard, Trablusşam'dan büyük bir Haçlı ordusunu harekete geçirirken, Fatımilerle olan ittifakını da sürdürerek Zengilere karşı yeni bir harekâta girişir.

Gazze'de yenilen Bernard, yeniden ayağa kalkıp intikam almak için nasıl bir hamlede bulunacaktır? Selahaddin, Bernard'ın kuracağı tuzaklara karşı koyabilecek midir? Öte yandan, Melik Arslanşah, Zengilerin gücünü azaltmak için hangi faaliyetlere girişecektir? Dört bir yandan baskı altına alınan Selahaddin ve Nureddin, Kudüs'e yapılacak olan kutlu fetih yürüyüşünü gerçekleştirebilecek midir?

Editör: Mustafa Işık