Sıcak gelişmelerle dolu enerji sektöründe yeni bir döneme adım atılıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu bedava doğalgaz uygulamasının süresi ve son tarih belli oldu. Peki, 2024 Doğalgaz bedava mı? Bedava doğalgaz uygulaması bitti mi? Detaylar haberimizde!

2024 Doğalgaz bedava mı?

Son günlerde vatandaşlar tarafından merakla beklenen sorunun cevabı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle başlayan bedava doğalgaz uygulaması, belirlenen süre içerisinde devam edecek. 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedelleri ile 1 Mayıs 2024'e kadar sürecek olan uygulama, konut, ibadethane ve cem evi abonelerine 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminde ücretsiz hizmet sağlayacak.

16 Mayıs 2024 tarihinde deprem olacak mı? Hangi illerde depremler bekleniyor? Kaç Şiddetinde olacak? 16 Mayıs 2024 tarihinde deprem olacak mı? Hangi illerde depremler bekleniyor? Kaç Şiddetinde olacak?

Ücretsiz Doğalgaz İndirimi İçin Son Tarih Ne Zaman?

Vatandaşların merakla sorduğu "Ücretsiz Doğalgaz İndirimi İçin Son Tarih Ne Zaman?" sorusu ise netlik kazandı. 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacağı belirlendi. Bu süre zarfında konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacı karşılanacak, vatandaşlardan aylık 151.75 lira doğalgaz ücreti alınmayacak.

Konutlardaki doğalgaz tüketiminin Türkiye ortalamasının göz önünde bulundurulduğu hesaplara göre, bir yıl boyunca ücretsiz doğalgaz bedelinin bin 821 lira olacağı tahmin ediliyor.