2024 yılında ilaç fiyatlamasında kullanılacak olan Euro kuru, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla belirlendi. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan düzenleme, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasına ilişkin geçici bir madde eklenmesini içeriyor.

Eklenen geçici 11. maddeye göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak olan TL cinsinden Euro değeri, 2024 yılı için geçerli olacak ve yeni bir Euro değerlemesi yapılmayacak. Bu kararla birlikte, ilaç fiyatlamasında kullanılacak Euro kurunun belirlendiği 2023 yılı Aralık ayındaki değer olan 17,5483 TL'nin devam edeceği açıklandı.

Geçici 10. madde kapsamında 2023 yılı Aralık ayında Euro'nun yüzde 25 artırılmasıyla birlikte belirlenen 17,5483 TL'lik kur, 2024 yılı boyunca geçerli olacak. Bu karar, ilaç sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve vatandaşlar için önemli bir belirleyici nitelik taşıyor.

Yapılan düzenleme, ilaç fiyatlarının belirlenmesinde istikrar ve tahmin edilebilirlik sağlamayı amaçlıyor. Euro kurundaki sabitliğin, ilaç fiyatlarının belirlenmesi sürecinde önemli bir referans noktası olarak kullanılacağı belirtiliyor.

Kakao fiyatlarında tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşü! Çikolata ucuzlayacak mı? Kakao fiyatlarında tüm zamanların en hızlı haftalık düşüşü! Çikolata ucuzlayacak mı?