Altın fiyatları, son günlerde ons değerindeki düşüş ve dolar kurundaki dalgalanmaların etkisiyle gerileyerek yatırımcıları endişelendiriyor. Peki, 22 Nisan Altın neden düşüyor? Altın neden düştü? İşte detaylar...

Altın neden düşüyor?

Altın fiyatları, son günlerde ons değerindeki düşüş ve dolar kurundaki dalgalanmalardan etkilenerek geriledi. Ortadoğu'daki gerginlikler de fiyatlarda dalgalanmaya sebep oldu. Bugün itibariyle, 22 Nisan Pazartesi günü ons altın 2.384 dolara kadar gerileyerek düşüş trendini sürdürdü. Gram altın fiyatları da önceki kapanışa göre azalarak 2.485,55 TL'den alıcı bulurken, çeyrek altın 4.064,51 TL'den işlem gördü.

Geçtiğimiz hafta yeni bir rekora imza atan gram altın fiyatları, şimdi ise düşüş eğiliminde. Yatırımcılar tarafından "güvenli liman" olarak görülen altının, ons değerindeki düşüşle birlikte fiyatlarında gerileme yaşanıyor. Bu durum, altın piyasasında yakından takip ediliyor.

Fatih Portakal neden yok? Fatih Portakal şu an hangi kanalda haber veriyor? Fatih Portakal neden yok? Fatih Portakal şu an hangi kanalda haber veriyor?

Özetle, altın fiyatları bugün itibariyle düşüş eğiliminde. Ancak, piyasada yaşanan dalgalanmaların ve jeopolitik risklerin etkisiyle fiyatlardaki değişimler yakından izlenmeye devam ediyor.