29 Nisan’da TV’lerde yayında olan dizilerde nefesler tutuldu, dizi severleri ekran başında olacak. Bu akşam yeni bölümleriyle yayında olacak olan Kızıl Goncalar, Ömer ve Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizilerinde yeni bölümde neler yaşanacak. Seyircileri neler bekliyor? İşte, Pazartesi’nin Dizi Özetleri…

PAZARTESİ'NİN DİZİ ÖZETLERİ

Kızıl Goncalar 16. Bölüm Özeti
Meryem'in hamlesi, tarikatı altüst eder; Cüneyd, Sadi Hüdayi, Hasna ve Naim polis tarafından gözaltına alınırken, Zeynep de Çocuk İzleme Merkezi'nde koruma altına alınmıştır. İhbarcının kim olduğunu bilmeyen ve suçlamaları Levent'e yönelten Sadi Hüdayi, gözaltındaki Cüneyd'in sağlığı kadar, ne tür itiraflarda bulunacağını da merak etmektedir.

Bu karışıklığı kendi çıkarları için kullanmayı planlayan Affan, Sadi Hüdayi'ye Mürşid hakkında oldukça riskli bir teklifte bulunur. Öte yandan Cüneyd, dedesiyle görüşmek için onun yerini öğrenmeye çalışır. Gün sonunda Sadi Hüdayi'nin liderlik koltuğuna oturması beklenirken, Cüneyd, yüzyıllardır süregelen bir dergah geleneğini devreye sokarak amcasına meydan okuyacaktır. Levent ise İrfan Bey'in baskılarına direnerek, Zeynep'i kurtarmak için Meryem ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Ömer 53. Bölüm Özeti
Gamze'nin kayboluşu Ömer'i derin bir endişeye sürüklerken, Tayfun'un düzenlediği tuzak sonucu kaçırılan Gamze büyük bir tehlike altındadır. Samet'in beklenmedik ölümü Reşat ile Nurhayat'ı derin bir yasa boğar. Çiçek, evliliğinde aradığı sevgiyi bulamayınca Reşat'a, Nurhayat'ın hayatından çekileceğini açıklar.

Ömer, Gamze'nin kaçırıldığı haberini alınca onu kurtarmak için hemen harekete geçer. Tayfun'un ne denli tehlikeli biri olduğunu anlamaları ise herkesin endişesini katlar. Aynı zamanda, bu olayı Ömer'in oğlu Tuna'dan gizlemek için büyük çaba sarf edilir.

Yemekteyiz Hümeyra Geçgin evli mi, nereli, mesleği ne? Yemekteyiz Hümeyra Geçgin evli mi, nereli, mesleği ne?

Geçmişteki ilişkilerini öğrenen Nisa, Nurhayat ve Reşat'la ilgili gerçekleri öğrendiğinde büyük bir şok yaşar. Ömer, Reşat ve Hakan, Gamze'yi kurtarmak amacıyla riskli bir kurtarma operasyonuna başlarlar. Nisa ile arasını düzeltmeye çalışan Hakan, ansızın kendini bir ölüm kalım savaşının içinde bulur.

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 22. Bölüm Özeti
Selahaddin, esirleri kurtarmak üzere Sultan Nureddin ile hazırladığı planla Şam'a gizlice girer ve şehrin kapılarını başarıyla açar. Fakat, Şirkuh'un komutasındaki birliklerin ani müdahalesi Sultan Nureddin'i zor bir pozisyona sokar. Bernard ve Haçlılarla mücadele eden Sultan, son dakikada aldığı destekle tehlikeden sıyrılırken, Selahaddin de Viktorya ve Haçlıların elinden Süreyya ile Rabia'yı kurtarır. Şimdi Şam'ı geri alma zamanıdır.

Sultan Nureddin, Mevdud'un ihanetini keşfederken, Bernard'ın Şam'ı kuvvetle savunmak için aldığı tedbirleri görür. Buna karşılık Selahaddin, şehri iyi tanıdığından ötürü yeni bir taktik geliştirir ve Şam'ın yeniden ele geçirilmesi için planlar yapar. Şehir, yaklaşan çatışma için sağlamlaştırılırken, Sultan Nureddin ve Selahaddin Şam'ı geri almak için işbirliği yaparlar.
Ancak olaylar beklenmedik bir şekilde evrilir ve Selçuklu Hükümdarı Dolat'ın varışıyla dengeler aniden değişir ve yeni bir çağ başlar.