Düzce Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DARK) ekibi ile birlikte 12 kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum kuruluşları Kaynaşlı Yörükler Yaylası’nda yerel tatbikat düzenledi.

DARK ekibinin de yer aldığı 9 farklı kuruluş ile yapılan kayıp arama ve kurtarma tatbikatında; senaryo gereği Kaynaşlı Yörükler Yaylası’nda kamp yapmaya giden 10 kişilik bir gruba ayı saldırmış ve grup orman içerisine farklı alanlara kaçmıştır. AFAD’a gelen çağrı ile alana giden yetkililer olayın büyüklüğü karşısında ildeki tüm ekiplere çağrı yaparak müdahale faaliyetlerine davet etmiştir.

Kurban Bayramı öncesinde balık tezgahlarında son durum Kurban Bayramı öncesinde balık tezgahlarında son durum

Düzce Üniversitesi Arama ve Kurtarma Ekibi çağrıdan 30 dakika sonra olay yerine ulaşmış ve çalışma yapacağı alan hakkında AFAD yetkililerinden bilgi alarak arama ve kurtarma faaliyetlerine başlamıştır. 40 dönüm araziyi tarayan DARK ekibi, yine senaryo gereği, 1 vatandaşın cansız bedenine, 1 vatandaşa ise yaralı olarak ulaşmış ve AFAD Koordinasyon Merkezi’ne bilgi vererek sahadan tahliyesini sağlamıştır. Arama ve tarama çalışmalarını tamamlayan DARK ekibi, toplamda 67 dakikada 40 dönüm arazinin tarama çalışmasını başarıyla bitirdi.

Kaynak: iha