Haber: Mustafa Işık

Artova'da değişim ve gelişim rüzgârı esti! Ak Parti Artova Belediye Başkanı Ali Güner, oyların 60, 71’ni aldı. Başkan Güner, ilçeyi modern ve müreffeh bir geleceğe taşıyacak dev projelerini daha önce Tokat Hürsöz Muhabiri Mustafa Işık’la paylaşmıştı.

İşte, Ak Parti Artova Belediye Başkan Adayı Ali Güner Projeleri

1-    Tohum Üretim Merkezi oluşturularak çiftçilerimizin ihtiyaç duyacağı tohumları belediyemiz bünyesinde imal ederek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.
2-    Zile yolu, Çelikli ve İğdir Mahallelerimize servis hizmeti sağlayacağız.
3-    İlçe merkezimizde yaz kış hizmet verecek Kapalı Pazaryeri kuracağız. Diğer günlerde otopark olarak kullanılabilecek.
4-    Kentsel Dönüşüm programı çerçevesinde 2.Etap TOKİ çalışmalarını başlatacağız.
5-    Günümüz şartlarında büyüyen ve gelişen ilçemizin konut ve işyeri ihtiyaçlarının karşılanması için yeni imar alanları oluşturacağız.
6-    Artova için yeni ve modern Sanayi Sitesi içeresinde tekstil ve diğer fabrikaların bulunacağı sanayi sitemiz işsiz gençlerimiz için yeni istihdam kapılarının açılmasını sağlayacağız.
7-    Tüm halkımızın düğün nişan ve diğer etkinliklerinde kullanacakları bir Düğün Salonu ve Belediye Sosyal Tesisi inşa edeceğiz.
8-    Düşük gelirli vatandaşlarımızın da rahatlıkla sahip olacağı konut projemizi Artova Merkezde inşa edeceğiz.
9-    Doğalgaz çalışmaları 2024 yılı içeresinde bitirilecek, tüm ev ve işyerlerinin doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız.
10-    Çelikli Mahalle Konağı ve İğdir Mahalle Konağı'nı Yapıp hizmete açacağız.
11-    Çelikli mahallemizde içme suyu hatlarının yenilenerek her evimizi kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturacağız. Diğer mahallelerimizde de aynı çalışmaları eş zamanlı olarak yapacağız.
12-    TOKİ için mevcut su hatlarının yenilenmesi ve yeni su deposunun yapılmasını sağlayacağız.
13-    Boşa akıp giden suların göledimizi doldurması için gerekli yatırımları yapacağız.
14-    Çiftçilerimiz için çok büyük önem arz eden sulama sistemini kapalı sisteme dönüştürerek her tarlanın başına getireceğiz.
15-    Artova Göleti’nin yanına hemşehrilerimizin hizmetinde bulunacak bungalov evler yapacağız.
16-    İlçemize arıtma tesisi yaparak akarsularımızın kirlenmesini engelleyeceğiz.
17-    Bölgesel hayvan pazarı kurularak, Merkez ilçeler ve illere de hitap edecek içeresinde hayvan otellerinin de bulunduğu Bölgesel Hayvan Pazarı'nı kuracağız.
18-    Hayvancılığın Artova’mız için ayrı bir önemi bulunmaktadır, bunun için hayvancılık faaliyetlerinin daha da modern ve verimli hale getirilmesi amacıyla Modern Ahırlar Bölgesi kuracağız.
19-    Kesimhanenin dış pazarlardan da hayvan kesimlerine açılmasını sağlayacağız. İlçemize hizmet edecek olan belediye hizmet araçları yenilenerek ilave hizmet araçları ile filomuzu güçlendireceğiz.
20-    Tüm altyapı sorunlarının çözümlenmesi için gerekli çalışmaları yaparak, içme su borularını sağlıklı borularla değiştireceğiz. 
21-    Tüm mahallelerimizin alt yapı ve yol çalışmalarını ivedilikle bitirip, tüm ara yollar dahil tüm yolların çalışmaların bitirilmesini sağlamak adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.
22-    İşsizliğin önlenmesi istihdamın artırılması amacıyla yeni istihdam alanlarının açılması için bölgemize yatırım yapacak yatırımcıları destekleyeceğiz. Zorunlu göçü önleyeceğiz.

Ali Güner, projelerini şu sözlerle özetledi: "Artova'mızı hak ettiği yere taşımak için gece gündüz çalışacağız. Birlikte daha güzel bir Artova inşa edeceğiz." dedi.