Tokat’ın Almus ilçesinin eşrafından Cihangir Ailesi’nin büyüğü Hacı Ali Cihangir’in vefat ettiği duyuruldu. Bir süredir tedavi altında tutulmakta olan Hacı Ali Cihangir’in vefatını oğlu Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı M. Aykut Cihangir
CUMHURİYET SAVCISI OĞLU DUA İSTEMİŞTİ
    Ankara Adliyesinde görev yapmakta olan oğlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir geçen hafta Tokat’a geldiğinde babası Hacı Ali Cihangir’in hastanede olduğunu bildirmiş ve tüm sevenlerinden dua istemişti. Bugün ise acı haberi sosyal mecra hesabından duyurdu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir, babası Hacı Ali Cihangir’in vefatını “Muhterem Babacığım Ali Cihangir vefat etmiştir. İnşallah yarın Almus Merkez Camiinde kılınacak öğle namazından sonra Almus’ta defnedilecektir. Dostlarımıza duyurur, hayır dua bekleriz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.” Hissiyatıyla duyurdu.


BABA İÇİN DUYGU DOLU ŞİİR
    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in Babalar Günü’nde babası için yazdığı şiir de olmuştu. O şiirde hissiyatlara kelimelere dökülmüştü.
CANIM BABAMA
Ey babam!
Ne dense az olur sana ki
Ödüllerin en büyüğünü versin sana
Güzel Rabbim..

Helal lokmayı, vatan millet bayrak sevgisini öğreten ilk ve değişmeyen Hocam..
İlmi, irfanı, insanı sevdiren bilge babam..
Şiiri, sanatı, estetiği öğreten
İnsanlık için düşünen, düşündüren,
düş kurduran şair babam..

Bir gün değil, her gün ve her an senindir..
Ömrümün sonuna kadar, her an sana hizmet etsem benim için yaptığın bir anı ödeyemem, biliyorum..
Canım babam benim..

Ulu bir çınar gibi sevgin,
Gölgen yeter.
Merhamet, iyilik, dua ve erdemlerin
Hikmet incisi nasihatlerin yolumu her daim aydınlatan kılavuzum ve pusulam..

Hangi yaşa, hangi konuma gelsem hiç fark etmez..
Hep senin sevgin, muhabbetin, varlığın ve hayır duan,
gecemi aydınlatan deniz fenerim,
sönmez ışığım, cennet umudumun anahtarı..
Canım, aslan babam benim...


YAKIN DOST ABDÜLKADİR TÜRK’TEN DUYGUSAL YAZI
Merhum Hacı Ali Cihangir’in arkadaşı Abdülkadir Türk de vefatı öğrenmesiyle birlikte kaleme aldığı duygu yüklü paylaşımında “An itibariyle, kendim rahatsız yatar iken, iyileşmeyi bekler iken bir acı haberle sarsıldım. Çocukluktan bu yana, arkadaştan öte gardaşım, kadim dostum, can ve dava yoldaşım, Hacı Ali Cihangir beyimin iyileşmesini beklerken vefat haberini aldım. İnnâ lillahi ve innâ ileyhi raciun. “Biz şüphesiz herşeyimizle Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.' Allah taksiratını affeylesin ehl-i gönül dostumun. Kederli ailesine, akrabalarına, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim. O essah bir gönül dostuydu. Gönlü gibi, elide dilide kem sözlere, kem işlere kapalıydı. Biz ondan râzı idik, Allah'ta ondan râzı olsun.  Hâldaşım, yol arkadaşım essah cihangir Ali beyim ruhun şad, mekânın cennet, makâmın âli olsun inşallah.” diye yazdı.