Almuslular Sohbet Sofrası, her ayın son haftası Cuma günü gerçekleştirdiği buluşmayı bu kez 31 Mayıs 2024 Cuma günü yaptı. 14 yıldan buyana devam eden toplantılarda bu kez Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, gazeteci Fatih Kılıç onur konuğu oldu. Almuslular Sohbet Sofrası  müdavimleri adına Ömer Faruk Aybek, grubun 14 yıllık geçmişini anlatarak, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu ve hazırladıkları dosyayı gazeteci Fatih Kılıç’a takdim etti.  Toplantıda, Almus’un doğal güzelliklerinin korunması, turizmin geliştirilmesi, toplumsal dayanışma konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Almus’un fotoğrafları ve videoları paylaşılmalı!

Gazeteci Fatih Kılıç, çocukluğunun en güzel günlerini Almus Kadıvakfı Köyü’nde geçirdiğini belirterek, Almus’a duyduğu hayranlığı dile getirdi. Kılıç, “İyi ki o çocukluk dönemini yaşamışım. Belki de  hayatımın en güzel zamanları o çocuklukta geçirdiğim yıllarmış. Doğanın, insanın özgürlüğünü o zamanlarda öğrenmişiz. Çocukluğumda Almus’un gölünü görmek benim için ayrı bir zevkti. Almus’a ilk hayranlığım gölü görmekle başladı ve hep şirin Almus olarak kaldı aklımda.” dedi.  Almus’un tanıtımının sosyal medya aracılığıyla yapılması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Almus’un fotoğrafları ve videoları paylaşılmalı, insanlar Almus’un doğal güzelliklerini ve gezilecek yerlerini sosyal medyada görmeli. Almus çok şirin bir ilçemiz.” şeklinde konuştu. 

Almuslular Sohbet Sofrası Gazeteci Fatih Kılıç (2)

Şüpheci gazeteciliğin önemi!

Fatih Kılıç, gazetecilik kariyerine ilişkin de bilgiler vererek önemli anılarını paylaştı. Kılıç, “Gazetenin ilk gününün sayısı çıkacak ve ben oraya dağıtıcı olarak girdim. Çıkacak bir gazetenin katlanıp dağıtılmasında, okurlara ulaşmasını ben sağladım. İlk sayıyı 1996 yılının 19 Eylül’ünde ben dağıttım. Zamanla okuldan gelen eğitimimin niteleği, okumayı sevmemle ben de bir potansiyel olduğunu gördüler, gazeteciliğe yatkın olduğumu anladılar ve 18 yaşında gazetenin muhabirliğini tek başıma üstlendim.  İlk haberim Niksar’daki ayakkabı fabrikasının açılışıydı. İlk haberimi yaptım, adım o haberde yazıldı. Adının çıktığını görmek bir muhabir için en büyük güzelliktir. Gün geçtikçe mesleği sevdim. Gazetecilik gibi onurlu, itibarlı bir mesleğin sevilerek yapılması esastır. Çünkü severek yaptığın zaman karşına çıkabilecek zorlukları yenebilme gücünü kendinde buluyorsun.  Topluma faydalı olmayı sevdim. Mesleğimi ve şehrimi sahiplendim.” dedi. Şüpheci gazeteciliğin önemini vurgulayan Kılıç, bu alanda güvenilir ve liyakatli olmanın gerekliliğine dikkat çekti. Tokat’ta karşılaştığı zorlukları ve "aman hericiler" olarak adlandırdığı karamsar kesimle mücadelesini anlattı.
Fatih Kılıç, Almuslular Sohbet Sofrası’nın güzel işler yapmaya çalışan, başta ilçesi olmak üzere yaşadığı şehre katkı sunan, siyasetçi, bürokrat ve iş insanlarını bir araya getirip neler yapılabileceğini sorgulayan ve destek veren bir oluşum olduğunu belirtti. Kılıç, "14 yıl boyunca bu toplantıları her ayın son Cuma günü yapmayı sürdüren oluşum baş tacı. Birbirimizi güçlü kıldığımız zaman toplumun güçlü olduğunu görüyoruz," diyerek Almuslular Sohbet Sofrası’nın önemini vurguladı.

Almus’un hakkını savunduk! 

Ömer Faruk Aybek, Almuslular Sohbet Sofrası'nın 14 yıllık geçmişini anlatarak grubun bugüne kadar gerçekleştirdiği projeleri ve elde ettiği başarıları özetledi. Toplantıda, Almus’un doğal güzelliklerinin korunması ve turizm potansiyelinin artırılması konuları gündeme getirildi. Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri, Almus'un gelişimi için yıllardır yaptıkları çalışmaları ve elde ettikleri başarıları paylaştı. Ömer Faruk Aybek, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini ve bu süreçte siyasi kimliklerini bir kenara bıraktıklarını ifade ederek “On dört yıldır bir arada olan 18 arkadaşımızın hiçbirisinin buradan kendi çıkar beklentisi yok. Bu toplantılarda Almus’un eksiklerini ve yapılması gerekenleri dile getirdik, Almus’a sahip çıktığımızı biliyorlar. Siyaset ile ilgilenen arkadaşlarımız var ama sofraya geldiğimiz zaman hiç birisinin siyasi kimliği yok. Bu güzelliğimiz bizi on dört yıl taşıdı. Hiçbirisi siyaset konuşmaz. Hangi görüşten olursa olsun Almus ile ilgili bir konu düşünüldüğü zaman hepsi herhangi bir karşılık beklemeden elinden geleni yaptı. Herkes sorumluluğu üzerine aldı.  Almus Devlet Hastanesi ile ilgili girişimlerimiz, hastanenin 112 Acil yapılırken olan çalışmalarımız, okul çalışmalarımız ile Almus’un hakkını savunduk.” Dedi. 

Almuslular Sohbet Sofrası Gazeteci Fatih Kılıç (1)

Toplantının sonunda, grup üyeleri gazeteci Fatih Kılıç’a katılımı ve değerli bilgileri için teşekkür etti.

Toplantıya;   Eğitimci Yazar Ömer Faruk Aybek, AK Parti eski Tokat İl Başkanı Eşref Armağan, Almus Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Barış,Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Vekili Dr. Ünsal Durupınar, Emekli Tokat Gençlik ve Spor Şube Müdürü Celal Yurdakul, Ecz. Mustafa Arslan,  Emekli Personel Şefi Üzeyir Akti, Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç katıldı.