Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan
dünyaya dönüş yolculuğunun hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelenmesi gündemdeki yerini koruyor. Peki, Alper Gezeravcı döndü mü? Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek, dönüş tarihi ne?

'Özel' görüşme olumlu gelişme! 'Özel' görüşme olumlu gelişme!

Alper Gezeravcı döndü mü? Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? 

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması bekleniyor.  SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada,  Ax-3 ekibinin istasyondan TSİ 17.05'te ayrılmasının beklendiğini duyurdu. Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu kaydetti.

Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu bugün 17.05'te başlayacak mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gezeravcı'nın bugün başlaması planlanan dönüş yolculuğuna ilişkin bilgi verdi. Bakan Kacır, "Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinden iyi haber var. Koşullar olumlu görünüyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Dünya'ya dönüş yolculuğu bugün 17.05'te başlayacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.