Galatasaray camiasının köklü isimlerinden biri olan Metin Çekiçler'in vefatı, futbol dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Çekiçler, Galatasaray'ın eski futbolcularından olup son yıllarda kulüpte scout uzmanı olarak görev almıştı. Küçük Metin lakabıyla tanınan Çekiçler, 63 yaşında aramızdan ayrıldı.

Galatasaray'ın efsane isimlerinden Arda Turan, hocasının ölüm haberini alır almaz derinden sarsıldı. Sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaparak hocasına veda etti. Turan, "Canım hocam benim, güzel kalpli hocam, mekanın cennet olsun. Seni çok özleyeceğim. Başımız sağ olsun. Gizli kahraman. Allah rahmet eylesin." sözleriyle duygularını ifade etti.

Metin Çekiçler için Kuzguncuk Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı ve ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, yöneticiler, teknik direktörler Fatih Terim, Bülent Korkmaz, Arda Turan, eski sporcular ve Florya Metin Oktay Tesisleri çalışanları gibi birçok önemli isim katıldı.

Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Kulübümüzün eski futbolcularından ve Futbol A Takımı scout uzmanı olarak görev yapmış olan Metin Çekiçler'in vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Metin Çekiçler kimdir?

Metin Cekicler Kimdir

Metin Çekiçler, 30 Ocak 1961 tarihinde İstanbul'da doğdu. Futbol kariyerine 1979 yılında, Galatasaray'ın altyapısından Metin Yıldız ile birlikte A takıma yükselerek başladı. O dönemde teknik direktörlük görevini Coşkun Özarı, Turgay Şeren ve Tamer Kaptan üstleniyordu.

19 Aralık 1981'de Galatasaray ile Zonguldakspor arasında oynanan bir maçta diz kapağında ciddi bir sakatlık yaşadı. Bu sakatlık nedeniyle dört yıl boyunca birçok ameliyat geçirdi ve oldukça zor günler yaşadı. Ancak tüm çabalara rağmen sağlığına tam anlamıyla kavuşamadı. 1985 yılında sahalara dönse de eski formunu yakalayamadı ve bir süre Kahramanmaraşspor ve Galatasaray'ın 3. Lig takımlarında oynamaya çalıştı. Ancak, bu dönemin ardından futbol kariyerine son vermek zorunda kaldı.

Tokat'ta  dört boynuzlu koçun kurban durumu alo fetva hattına soruldu! Tokat'ta  dört boynuzlu koçun kurban durumu alo fetva hattına soruldu!

Metin Çekiçler, 2024 yılında hayata veda etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ